Světové aktuality Terezy Spencerové: Porošenko rozdává před druhým kolem voleb neuvěřitelné sliby. A americké stíhačky mají velký trapas

10.04.2019 9:43

Tereza Spencerová u své Ranní kávičky na webu TV Prima opět odhalovala, co se děje ve světě. Jednak ukrajinský prezident před druhým kolem prezidentských voleb zahájil masivní slibovou kampaň, USA prohlásily Revoluční gardy za teroristy a íránský prezident je počastoval podobně. A zahraniční dělníci prý posílají domů více peněz, než kdy dříve.

Světové aktuality Terezy Spencerové: Porošenko rozdává před druhým kolem voleb neuvěřitelné sliby. A americké stíhačky mají velký trapas
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Spencerová se věnovala například Ukrajině. Současný prezident Petro Porošenko prý spustil lavinu slibů. Rozjede antikorupční soud, když jsou jeho preference malé, tak už není proti „impíčmentu“ prezidenta, údajně už nebude dosazovat na vysoké posty své přátele či příbuzné a dokonce tvrdí, že by nikdo neměl nikomu sahat na to, jakým jazykem mluví. A gubernátor Oděského regionu se údajně proti Porošenkovi vzbouřil, když ho chtěl dotyčný odvolat, a nemíní z funkce odstupovat.

Anketa

Co jíte raději?

93%
7%
hlasovalo: 5959 lidí

A následovaly Spojené státy. O nich jednal íránský prezident Róhání, prohlásil, že jsou „lídrem světového terorismu“, když USA zařadily Revoluční gardy této země na seznam teroristických organizací, prý na žádost izraelského premiéra. A velitel těchto gard vyzval amerického prezidenta, aby se americké námořnictvo nepřibližovalo k íránským dělovým člunům.

„USA zveřejnily předběžný seznam evropských produktů, na něž by mohly uvalit dovozní clo… Široká škála počíná u dopravních letadel přes oděvy až po sýry, mořské produkty nebo víno… Celkem by mělo jít asi o 11 miliard dolarů, které mají být odvetou za evropské dotace pro Airbus, hlavního konkurenta nyní kulhajícího amerického Boeingu,“ říká též Spencerová a dodává, že EU v mezičase zahájila obchodní summit s Čínou.

Co se týče americké výzbroje, Japonsko prý uzemnilo americké stíhačky F35, co se jedna z nich ztratila a spadla do moře. Stíhačka ovšem byla vyrobena v Japonsku koncernem Mitsubishi. Ministr obrany USA se měl také vyjádřit, že Čína je největší hrozbou pro USA ve vesmíru, a právě tam by prý mohla být prohraná či vyhraná další válka. A v New Yorku propukla epidemie spalniček, takže starosta nařídil v některých částech povinné očkování.

Od Ruska prý Indie zakoupí 464 tanků T90 MS. A v zemi prý dosahuje odhalená korupce částky 65 miliard rublů. „Co teprve ta neodhalená?“ dodává Spencerová. A když je řeč o penězích, zahraniční dělníci loni do svých zemí poslali údajně rekordních 529 miliard dolarů, což má být o 10% více než v roce 2017 dle údajů Světové banky. „Pro mnohé země takové finance zůstanou i letos hlavním zdrojem příjmů,“ dodává Spencerová.

Celý článek ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…