Svobodní: Pokud ekonomika poroste, pak se tak stane především díky tvrdé práci podnikatelů

27.08.2021 14:16 | Ze sítí

Ministerstvo financí představilo tento týden odhad vývoje českého hospodářství. Vývoj však neovlivní schodek našeho rozpočtu ve výši 390 miliard, který je plánovaný na příští rok. Předpokládá se totiž, že výdaje ještě porostou. Proti tomu se ohradili Svobodní, jejichž kandidáti jdou letos do voleb za formaci Trikolora Svobodní Soukromníci, prý to není přípustné.

Svobodní: Pokud ekonomika poroste, pak se tak stane především díky tvrdé práci podnikatelů
Foto: David Hora
Popisek: U petičního stánku

„Není přípustné, aby v době, kdy má podnikatelský sektor kvůli vládním opatřením ekonomické problémy, docházelo k dalšímu navyšování rozpočtu ministerstev,“ zní od Svobodných s předsedou Liborem Vondráčkem.  
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
Pokud resorty chtějí přidat miliardy, pak má prý být jasným úkolem vlády a ministra financí říct jasné a rozhodné ne. „A to protože to zkrátka nejde. Zmrazení rozpočtů úřadů a ministerstev pro příští rok na úrovni letošního roku musí být naprosto minimálním požadavkem. A hned následně se musí hledat úspory a razantně škrtat na výdajové straně napříč resorty,“ uvádí Svobodní. 
 

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17640 lidí
 
„Pokud ekonomika poroste a zvýší se daňový výběr, pak se tak stane především díky tvrdé práci podnikatelů. Dodatečné příjmy proto mají být použity například na snížení státního dluhu. Určitě ale ne na dokrmování a bobtnání státního aparátu,“ dodávají.
 
Zároveň za formaci Trikolora Svobodní Soukromníci slíbili, že na tom budou trvat i po volbách.
 
Předsedu Svobodných Libora Vondráčka mohou dnes příznivci potkat v Jihočeském kraji, kde byla zahájena kontaktní kampaň. „Nyní jsme v Jindřichově Hradci, odpoledne v Českých Budějovicích u Prioru,“ uvedl Vondráček a zároveň zmínil, že v Jihočeském kraji mají téměř padesát zastávek.  
 
„Dál sbíráme podpisy pro zachování české korun, protože je v ohrožení. Jak jste už byli zvyklí vídat nás v petičních stáncích, tak samozřejmě budeme petici vozit s sebou, ale máme toho ještě mnoho dalšího. Takže pokud se zastavíte u našeho volebního stanu, budeme určitě moc rádi,“ dodal předseda Vondráček na závěr. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…