Svobodní a Soukromníci si stěžují na diskusi v České televizi

16.09.2016 20:16

Stížnost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) dnes podala Strana svobodných občanů spolu se Stranou soukromníků ČR. Důvodem je to, že televize nepozvala jejich zástupce do takzvané superdebaty před krajskými volbami, která se bude vysílat 6. října. Obě strany o tom dnes informovaly v tiskové zprávě. Televize podle nich postupuje protiprávně. Zprávu přinesla ČTK.

Svobodní a Soukromníci si stěžují na diskusi v České televizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na ministerstvu vnitra byla vylosována čísla, kterými jsou označeny hlasovací lístky pro nadcházející volby do zastupitelstev krajů

Svobodným a Soukromníkům vadí to, že je má v debatě reprezentovat zástupce strany Starostové a nezávislí (STAN), se kterou tvoří předvolební koalici v Plzeňském kraji. „Programové priority STAN jsou v ostatních 12 krajích ČR (kde s nimi nespolupracujeme), zásadně odlišné,“ tvrdí stěžovatelé. Televize podle nich měla do studia pozvat zástupce Soukromníků či Svobodných, jako to učinila v případě debat ve Zlínském a Středočeském kraji.

Svobodní a Soukromníci považují rozhodnutí ČT nepozvat do superdebaty jejich zástupce za „nezákonné, neobjektivní a odporující férové předvolební soutěži“. Pravidla účasti v pořadu podle nich hrubě znevýhodňují koalice oproti samostatně kandidujícím stranám.

Na výběr účastníků chystané předvolební debaty si u RRTV už dříve stěžovala Česká pirátská strana. Vadilo jí to, že televize chtěla do studia pozvat pouze lídry stran zastoupených v Poslanecké sněmovně. ČT pak změnila pravidla debaty tak, že do závěrečné předvolební debaty pozve jednoho zástupce samostatně kandidující politické strany nebo hnutí, které získaly podle svého volebního potenciálu pozvání alespoň do dvou jednotlivých krajských debat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…