Svobodní hodili Fialu i Babiše do jednoho pytle

15.12.2023 14:02 | Monitoring

Přestože si kdekdo myslel, že porážka Andreje Babiše v posledních parlamentních volbách přinese zásadní obrat politického vývoje v České republice, podle předsedy Svobodných Libora Vondráčka jsou postoje dnes vládní ODS s kdysi vládním hnutí ANO v principiálních věcech vlastně identické. V těchto dnech to podle něj prokázala debata ministra dopravy Martina Kupky (ODS) se stínovým ministrem dopravy Martinem Kolovratníkem (ANO) na CNN Prima News, ve které si oba politici vlastně hodně notovali.

Svobodní hodili Fialu i Babiše do jednoho pytle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

„Opět nám to připomenulo, že Fialova vláda je jako Babišova vláda s Fialovou tváří. Výsledek pro občana je nakonec velmi podobný,“ uvedl Libor Vondráček, předseda Svobodných s tím, že například v otázce Green Dealu není mezi oběma politickými rivaly rozdíl. „Co Andrej Babiš se svou vládou sjednal a zarámoval, to Petr Fiala se svou vládou vesele naplňuje. Výhody pro vyvolené majitele elektromobilů na úkor většiny tak schvaluje Fialova i Babišova parta,“ dodal Vondráček poté, co se poslanec Martin Kolovratník v nedělní Partii hrdě chlubil, že vymyslel speciální SPZ, aby mohla být elektroauta zvýhodňována. 
 
Podle Svobodných se tak postoje ANO a ODS shodují nejen v otázce vlastního Green Dealu, ale také v podpoře bezplatných dálničních známek pro elektroauta, jejich bezplatného parkování v modrých zónách či dokonce v přímé finanční dotaci na pořízení elektroaut. 
 
„Pokud chcete férové podmínky pro všechny a vládu, která nebude stranit elitám,“ prohlásil Libor Vondráček, který v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu povede kandidátku Svobodných, na které se objeví také například někdejší prezidentský kandidát Karel Diviš nebo zástupce mladé generace, vítkovický zastupitel Matěj Gregor. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Děláš blbosti...!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekámoš , 15.12.2023 18:27:58
Netuším, jak chceš Vondráčku bez ANO porazit ve volbách pětikolku !!! Nemusíš Babišovi pochlebovat, ale nesmíš ho urážet naprosto zbytečně. Ano je hlavní naděje do příštích parlamentních voleb !

|  7 |  2

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…