Svrhnout Trumpa? Black Lives Matter a Antifa nespí. Vážná slova

29.07.2020 13:29

Významný spolupracovník Gatestone Institute v New Yorku Soeren Kern se rozepsal o tom, že Antifa využívá smrti George Flodya v Minnesotě. Poukazuje na to, že jedním z širších cílů je dokonce odstranění prezidenta Donalda Trumpa z funkce.

Svrhnout Trumpa? Black Lives Matter a Antifa nespí. Vážná slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

„Radikálové Antify stále častěji používají výbušné události, jako je smrt George Floyda v Minnesotě, jako odrazové můstky k dosažení svých širších cílů, z nichž jedním je odstranění prezidenta Trumpa z funkce,“ napsal Kern a odvolával se i na slova zkušeného novináře Billa Gertze, který nedávno napsal, že hnutí Antifa začalo plánovat podněcování k celonárodní vzpouře již v listopadu 2019. Tehdy byla v USA zahájena naplno prezidentská volební kampaň.

Anketa

Chcete, aby Česká republika ratifikovala Istanbulskou úmluvu?

2%
98%
hlasovalo: 30529 lidí

Cituje také slova bývalého člena Národní bezpečnostní rady USA Riche Higginse, který řekl, že cílem Antify není nic jiného než vyvolání revoluce, občanské války a umlčení amerických antikomunistů. „Antifa v současné době řídí nepokoje, které jsou samy o sobě zjevným využitím násilí proti cílům, jako jsou obchody – kapitalismus; památky – historie; a kostely – Bůh,“ uvedl.

Bývalý činitel Obranné zpravodajské agentury pak podle jeho slov dodal, že zvolení Donalda Trumpa prezidentem a revitalizace USA ohrozily nihilistické cíle Antify. „Nyní, v roce 2020 – v roce prezidentských voleb – Antifa aktivně podněcuje násilí, aby nastolila chaos a zoufalství. Jejím cílem je Trumpova porážka. Používá organizované násilí k politickým účelům: zničení ústavního řádu,“ dodal. 

To, že protesty zorganizované po smrti George Floyda stoprocentně Antifa využila, měl uvést i bývalý komisař NYPD Bernard B. Kerik. „Probíhá to ve 40 různých státech a v 60 městech. Něco takového mohla financovat jedině Antifa. Je to radikální, levicový, socialistický pokus o revoluci,“ uvedl a poukázal i na komunikaci demonstrantů s někým z velení – všiml si totiž vojenských vysílaček a sluchátek v uších demonstrantů.

„Koordinované násilné protesty vyvolávají otázky, jak je Antifa financována. Podle výzkumné skupiny Influence Watch, která shromažďuje údaje o advokačních, nevládních neziskových organizacích, nadacích a dárcích, slouží jako hlavní finanční sponzor mnoha radikálních levicových iniciativ organizační skupina Aliance pro globální spravedlnost (Alliance for Global Justice, AFGJ),“ píše dále Kern.

Dlouhodobý cíl amerického hnutí Antifa je totožný s cílem hnutí Antifa v Evropě: nahrazení kapitalismu komunistickou utopií,“ dodává Kern a přidává slova spoluzakladatelky hnutí Black Lives Matter Patrisse Cullors. „Nejenom že Trump nesmí být v listopadu 2020 znovu zvolen, měl by neodkladně odstoupit z funkce. Trump musí složit svůj mandát. Není to člověk vhodný pro funkci prezidenta USA. A tak se budeme snažit svrhnout Trumpa. Zároveň se ale budeme nadále snažit ovlivňovat Joea Bidena, jeho politiku a jeho názory na činnost policie a kriminalizaci některých skupin obyvatelstva. To bude důležité. Ale naším hlavním cílem je dostat pryč Trumpa,“ uvedla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…