Svržení Salviniho: Jasné slovo z Maďarska k migraci. Určené celé EU

18.09.2019 13:25

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó se vyjádřil jasně. Oznámil světu, že vláda Vktora Orbána bude i nadále důkladně střežit hranice své země.

Svržení Salviniho: Jasné slovo z Maďarska k migraci. Určené celé EU
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

Nová vláda italského premiéra Giuseppeho Conteho oznámila, že bude vstřícnější k žadatelům o azyl a opustí politiku absolutního uzavření italských přístavů, kterou v roli ministra vnitra prosazoval šéf Ligy Matteo Salvini. Novou vládní koalici tvoří Hnutí 5 hvězd a Demokratická strana, italská sociální demokracie.

Anketa

Zeman tvrdí, že by se mělo zvážit zrušení koncesionářských poplatků pro ČT. Jste pro?

96%
4%
hlasovalo: 45899 lidí

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó dal v reakci na postoj nové italské vlády jasně najevo, že Itálie možná svůj postoj k žadatelům o azyl změní, ale Maďarsko tak v žádném případě neučiní. Očekává také, že některé země EU budou chtít na stůl vrátit debatu o povinném mechanismu na přerozdělování migrantů. Szijjártó dal jasně najevo, že Maďarsko na podobný mechanismus nikdy nepřistoupí. „Odmítáme to,“ řekl prostě a krátce. Jeho slova přinesl server About Hungary.

Szijjártó počítá s tím, že oznámení nové italské vlády jen povzbudí nové nelegální migranty k cestě do Evropy a zopakuje se migrační krize z roku 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…