Syndikát novinářů je znepokojen Zemanovými výroky na adresu médií

14.03.2013 17:36

Syndikát novinářů je znepokojen tím, že prezident Miloš Zeman při inauguračním projevu podstatnou část českých médií postavil na roveň organizovanému zločinu a neonacistickým bojůvkám. Vyplývá to z otevřeného dopisu, který Syndikát novinářů prezidentovi zaslal.

Syndikát novinářů je znepokojen Zemanovými výroky na adresu médií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

"Toto zařazení podstatné části českých médií je zarážející tím více, že podle našeho pevného přesvědčení právě valná část českých médií na nebezpečí spojená s organizovaným zločinem a jeho prorůstáním do politiky a na ohrožování demokracie v České republice extremistickými hnutími vytrvale a soustavně poukazuje," stojí v dopisu, který podepsal předseda syndikátu Adam Černý.

Zeman v inauguračním projevu označil podstatnou část českých médií za jeden ze tří ostrovů negativní deviace s tím, že se zaměřují na vymývání mozků, na mediální masáž a na manipulaci veřejným míněním. "Proto pokládáme za nutné se proti Vašemu paušálně vyznívajícímu obvinění českých médií, které neobsahovalo žádné konkrétní důkazy a argumenty, zásadně ohradit," uvedl k tomu syndikát.

Podle syndikátu lze pochopit, že se Zemana mohla dotknout leckterá tvrzení, která na jeho adresu z médií zazněla, především v průběhu kampaně před prezidentskou volbou. "Ale jako přesvědčený demokrat a milovník citátů budete jistě souhlasit s Voltairovým výrokem: 'Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu hájit vaše právo to říkat', protože na této zásadě francouzského myslitele stojí svoboda projevu a svobodná výměna názorů, ať už s nimi souhlasíme, anebo ne," uvedl syndikát.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…