Sýrie: Bitva o Aleppo zřejmě už brzy skončí

12.12.2016 20:20

Těžká a dlouhá bitva o Aleppo se zřejmě konečně chýlí ke konci. Povstalci se stáhli ze všech šesti důležitých čtvrtí, které dosud ovládali, a zůstávají pouze na jednom malém území. Oznámil to šéf exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) Ramí Abdar Rahmán. Informoval o tom web České televize.

Sýrie: Bitva o Aleppo zřejmě už brzy skončí
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Aleppo

Syrský generál Zaíd Sálih ráno potvrdil, že boje o Aleppo pokročily do finální fáze. „Bitva ve východním Aleppu by měla brzy skončit. Rebelové už nemají příliš času. Buď se vzdají, nebo zemřou,“ řekl. Poslední zprávy mluví o tom, že 98 procent území kontrolovaného povstalci od roku 2012 už dobyl zpět Damašek.

Celý text je ZDE.

Armáda dosáhla postupu díky intenzivním náletům, které obnovila o víkendu po krátkém příměří, jež mělo umožnit civilistům bezpečný odchod z povstaleckých čtvrtí. Reportér agentury Reuters potvrdil, že vládní jednotky bombardovaly části Aleppa držené rebely celou noc.

Podle civilistů to v těchto oblastech vypadalo jako soudný den. „Povstalci se zcela zhroutili, bitva o Aleppo se blíží ke konci,“ uvedl šéf SOHR Rahmán, jehož organizace sleduje dění v Sýrii z Británie prostřednictvím sítě informátorů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…