TOP 09 mě zklamala, promluvil poslanec, který přestupuje k Okamurovi

03.05.2013 6:41

Poslanec za TOP 09 Aleš Roztočil bude v příštích volbách už kandidovat za jinou stranu – připojí se k novému hnutí Tomia Okamury Úsvit přímé demokracie. Zamrzly mu prý jeho vztahy s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem a Okamurova koncepce se mu líbí.

TOP 09 mě zklamala, promluvil poslanec, který přestupuje k Okamurovi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura

Už dříve vyjadřoval Aleš Roztočil náklonnost Tomiu Okamurovi. Například ačkoliv byl poslancem zvoleným za TOP 09, podepsal se pod jeho petici ke kandidatuře na prezidenta. Zato archy Karla Schwarzenberga nepodepsal. "Podporu Schwarzenbergovi jsem vyjádřil tím, že jsem mu dal hlas," uvedl pro iDnes.cz uznávaný gynekolog.

K Okamurovi se chystá s novou koncepcí zdravotnické politiky. V příštích volbách tak bude kandidovat za jeho hnutí. "Nalákala mě myšlenka přímé demokracie a možnost odvolání poslanců," míní Roztočil.

Naopak komentování Okamurova počínání jako populistického či xenofobního odmítá. Jeho vztahy s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem prý jednoduše zamrzly. "Zklamal mě, pan ministr dostával mé požadavky a ani na ně nezareagoval," popisuje Roztočil. Ačkoliv nebyl nijak v politice protřelý a do sněmovny tolik nechodil, ve svém oboru je odborníkem.

Jeho kolegové v TOP 09 jsou přestupem zatím překvapeni. "Jsou zkrátka věci, kterým člověk rozumět nemůže," komentuje to například místopředsedkyně Helena Langšádlová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…