TOP 09 odvolala volebního lídra v Ostravě. Prý kvůli domácímu násilí

06.10.2014 11:50

Ostravský magistrát potvrdil odvolání lídra kandidátky TOP 09 lékaře Martina Pipereka. ČTK to dnes řekl vedoucí civilněsprávního oddělení Radek Drong. Strana tak podle jejího místopředsedy Miroslava Kalouska během minulého týdne učinila kvůli údajného podezření z domácího násilí. Piperek odvolání v pátek popřel. Stejně tak se vyjádřil i k možnému násilí v rodině. Dnes se ČTK jeho vyjádření nepodařilo získat.

TOP 09 odvolala volebního lídra v Ostravě. Prý kvůli domácímu násilí
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Miroslav Kalousek přijel do Brna podpořit své kolegy v kampani před komunálními a senátními volbami

"Jedná se o odvolání kandidáta. Skutečně k němu během minulého týdne došlo," řekl Drong. Dodal, že v souvislosti s blížícími se komunálními volbami jde o zatím o jedinou změnu u kandidátů, kteří jsou již uvedeni na hlasovacím lístku. "Naší povinností je nyní prostřednictvím úřadů městských obvodů informovat okrskové volební komise," uvedl. V každé volební místnosti by měla být vyvěšena informace o odvolání kandidáta. "Hlasy, které by získal, se pak nebudou započítávat," vysvětlil. 

Novým lídrem ostravské kandidátky TOP 09 se stal moderátor Aleš Juchelka, který byl dosavadní volební dvojkou. Kandidátku vedl i v minulých volbách. ČTK to už v pátek potvrdil místopředseda strany Kalousek. Piperka podle svých slov odvolal osobně. 

"Jako zmocněnec jsem tento krok udělal. Zmocněncem jsem se stal, protože byla odvolána původní zmocněnkyně. U nás platí přísná pravidla. Nemůžeme voličům nabízet nikoho, u koho máme více než vážné podezření, že se dopouští domácího násilí," uvedl Kalousek. Toto obvinění ale Piperek v pátek odmítl. O svém odvolání neví. "Je to čistá fabulace. Nic o tom nevím. Kdybych byl odvolán, něco bych o tom věděl," řekl tehdy ČTK.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…