TOP 09 svolala v Praze 7 mimořádné zastupitelstvo

19.01.2013 14:50

V Praze 7 se za týden mimořádně sejde zastupitelstvo. O svolání požádali opoziční zastupitelé za TOP 09, kteří chtějí diskutovat o některých problémech souvisejících s projektem nové radnice. Zároveň chtějí vyzvat starostu Marka Ječménka (ODS), aby požádal zastupitelstvo o vyslovení důvěry. V pátek to oznámil zastupitel Jiří Hejnic (TOP 09). Sílu na odvolání starosty opozice zřejmě nemá.

TOP 09 svolala v Praze 7 mimořádné zastupitelstvo
Foto: zeleni.cz
Popisek: Budova nové radnice na Praze 7

Zastupitelé by se podle zveřejněného programu měli zabývat vyčíslením nákladů, které Praha 7 vynaložila na právní a poradenské služby v souvislosti s výběrem nového sídla radnice. Podle Hejnice na to radnice utratila přes milion korun, posudky ale sloužily hlavně k znevěrohodnění argumentů opozice.

Diskutovat chtějí také o stížnosti, v níž městská část před časem napadla znění otázek referenda o výstavbě nové radnice.

Kolem nového sídla radnice se vedou v Praze 7 spory už několik měsíců. Původně se měla investice vyšplhat k miliardě korun. Nespokojení obyvatelé kvůli tomu podali kasační stížnost, na jejímž základě soud vyhlásil referendum. V referendu, které se v Praze 7 konalo minulý víkend, souhlasili místní obyvatelé s tím, aby investice do nové radnice byla omezena částkou 500 milionů korun. Výsledek referenda je pro vedení Prahy 7 závazným.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

22:58 Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

Piráti představili svůj 12bodový plán pro boj s dezinformacemi, v němž požadují, aby další ministers…