TOP 09 vyzývá vládu, aby podpořila další sankce proti Rusku

29.08.2014 9:52

V souvislosti s nejnovějším vývojem na východní Ukrajině se TOP 09 vyslovila pro přijetí dalších sankcí proti Rusku. Strana to dnes uvedla v prohlášení, které rozeslala médiím a v němž obviňuje Rusko z vedení války vůči Ukrajině.

TOP 09 vyzývá vládu, aby podpořila další sankce proti Rusku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební billboard TOP 09

„Okupace části sousední země, vysílání vojáků a ostřelování dělostřelectvem jsou jednoznačně akty válečné. Je nutno jasně říci, že Rusko vede válku vůči Ukrajině,“ uvádí TOP 09 s tím, že pomoc Ukrajině proto považuje nejen za politicky nutnou, ale i za „nanejvýš morální požadavek“.

Podle TOP 09 události, ke kterým došlo po jednání v Minsku, dokázaly, že představa, že se lze s Putinem domluvit po dobrém, je zcela lichá.

„Vyzýváme proto naši vládu, aby na nadcházejících summitech EU a NATO vyzvala členské státy k podpoře dalšího kola sankcí,“ uvedla TOP 09 s tím, že Sobotkův kabinet zároveň vyzývá k vypracování dokumentu, který bude řešit jak obranné, tak energetické možnosti České republiky v krizové situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…