TOP 09 začala předvolební kampaň v Rathově bydlišti. ODS se raději stáhla

30.08.2012 14:07

V obci Hostivice, která je kvůli poslanci Davidu Rathovi spojovaná s korupcí, rozjíždí TOP 09 svou kampaň před podzimními krajskými volbami. Strana se tak snaží využít Rathův pád ve svůj prospěch. Podle Aktuálně.cz nad tím uvažovala také ODS. Lídr její středočeské kandidátky Raduan Nwelati si to ale nepřál.

TOP 09 začala předvolební kampaň v Rathově bydlišti. ODS se raději stáhla
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Zastupitelstvo v Hostivici

Nwelati se nechtěl pást na hanebné situaci bývalého středočeského hejtmana. „Rath mě nezajímá, chci dělat politiku pro Středočechy,“ řekl serveru Aktuálně.cz.

Chystal se průvod v rámci akce Rathovy sedmimílové boty

Občanští demokraté v okrese Praha-západ, kam spadá také Hostivice, diskutovali o zapojení Ratha do kampaně ještě na začátku prázdnin.

Podle Aktuálně.cz se na oblastní radě 19. června navrhovala například akce „Rathovy sedmimílové boty“. Měl se uspořádat pochod od domu Kateřiny Pancové (další obviněné v kauze) v Rudné k bydlišti Davida Ratha. Podobnou akci nakonec uspořádá TOP 09. Pochod ale začne v Hostivici a skončí v Buštěhradu, za jehož opravu Rath dostal sedm milionů v krabici od vína, se kterou ho zadržela policie. 

S kauzou Rath by mohl být spojen i člen ODS. Kampaň by na to upozornila

Stranické vedení středočeské ODS poslalo nápad volebnímu manažerovi. V zápise z oblastní rady se ale upozorňuje, že by se s kauzou Davida Ratha mělo nakládat opatrně.

V místní ODS totiž působil Pavel Makovský, který byl od srpna 2009 členem představenstva společnosti LM Compet (dříve Executive Project Group). Jedná se o společnost zapletenou do případu exhejtmana Ratha. 

Jedna členka představenstva firmy Lucia Novanská totiž patří mezi devět obviněných.  LM Compet pak vlastní Miroslav Lepil, který za Ratha bleskově vystoupal až na post místopředsedy místní ČSSD. Kvůli aféře ale musel odejít.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…