Ta FOTKA je tak teplá! Emmanuel Macron je pro smích. A šíří se zvěsti

02.10.2018 8:17

Francouzský prezident Macron navštívil zámořské území Francie Svatý Martin a nechal se fotografovat s místními. Fotografie, kde je se zářivým úsměvem v srdečném objetí s dvěma černošskými mladíky, přidala vodu na mlýn těm, kdo pochybují o sexuální orientaci prezidenta. Nemluvě o gestech, která mladíci ukazují. O rozhořčení Marine Le Penové informoval server iDnes, a fotku také komentovaly známé osobnosti z české politické a mediální scény.

Ta FOTKA je tak teplá! Emmanuel Macron je pro smích. A šíří se zvěsti
Foto: Screenshot z Twitteru Marine Le Penové
Popisek: Fotografie Emmanuela Macrona z Twitterového účtu Marine Le Penové

Svatý Martin je ostrov, který se nachází v Karibiku. Správu nad ním mají Nizozemské království a Francouzská republika. Macron zámořské území Francie navštívil rok po pohromě způsobené hurikánem Irma. Na ostrově mluvil s místními o hurikánu, který způsobil takové škody, že některé stále ještě nejsou opraveny.

Anketa

Je Emmanuel Macron dobrý prezident Francie?

3%
97%
hlasovalo: 4251 lidí

Média ale zaujalo něco jiného. Srdečná objetí Emmanuela Macrona s polonahými černošskými mladíky. Fotografie, na které jeden z mladíků ukazuje vztyčený prostředníček, pobouřila Macronovu bývalou sokyni Marine Le Penovou. „Nemůžeme ani nalézt slov, abychom vyjádřili naše rozhořčení. Francie si tohle rozhodně nezaslouží. Je to neomluvitelné!“ napsala na Twitteru. Macron na to prý odvětil, že má rád každé dítě republiky i přes jeho hlouposti a označil Marine Le Penovou za krajně pravicovou političku a krajní pravice prý není lid.

Záběr z Twitteru Marine Le Penové:

 

V Čechách se spíš než na vulgární gesta mladíků soustředili komentátoři na radostný výraz, který Macron má na fotografiích. Komentoval ho například jeden ze zakladatelů ODS, Petr Paulczyňski. „Fotka Macrona, plazícího se vilně po polonahých černých klucích, je pro jeho PR ok: Vyvrací podezření, že je Emouš gerontofil,“ sdílel Paulczyňski. Pak ještě přidal fotografii, která koluje internetem a srovnává italského ministra Mattea Salviniho a Macrona.

 

 

Vítězslav Novák z SPD také asi neměl o Macronově fotce valné mínění. Na profilu facebookové stránky Vítězslava Nováka je komentována těmito slovy: „Prezident Francie. Jak ten může hájit národní zájmy? Když jediné, co umí, je se fotit s menšinami a snažit se šikanovat země V4. Už chybí, aby si zarapoval nějaký hezký nenávistivý text.“

Také další bývalá členka ODS, Karolina Stonjeková komentuje homosexuální podtext, který na fotce vidí. „Když se furt tak bojuje proti globálnímu oteplování, nemělo by se napřed zakázat Makronistovi, aby se nechával takhle fotit? Ta fotka je tak teplá, že by se s ní dalo tavit olovo!“ píše na svém facebookovém profilu.

Článek iDnes ZDE:

Video z návštěvy z kanálu RMC:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…