Tady bychom si prý měli vzít příklad: Takto se bojuje s islamofobií v Británii

21.06.2015 13:14

Internetový deník Britské listy, který rád informuje o zahraničním dění, přinesl zprávu, podle níž údajně BBC bojuje proti vzrůstající islamofobii tak, jak si to vůbec česká média nedovedou představit. Podívejte se na argument, proč tomu tak je.

Tady bychom si prý měli vzít příklad: Takto se bojuje s islamofobií v Británii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Letnou za ministerstvo vnitra svolali muslimové modlitbu (arabsky salát). Protestovali tak proti zásahu policie minulý pátek

Deník si inspiroval pořadem na BBC Any Answersové, ve kterém diváci a posluchači volají do studia. Tam se v sobotu dopoledne dovolala posluchačka Ioni Sullivanová islámského vyznání, která podle svých slov znepokojivě shledává, že se vytváří obrovský narativ „oni“ a „my“ s narážkou na Brity a muslimy. „Lidé říkají, oni dělají tohle, oni dělají tamto. Já se považuju za jednu z nás, považuju se za Britku a za muslimku,“ řekla v pořadu posluchačka s tím, že není nápomocné, když se vytváří dojem, že muslimové nejsou součástí této společnosti.

„Netuším, proč všichni jednotliví muslimové v této zemi musejí nést odpovědnost za zločiny několika málo jedinců,“ řekla moderátorce a dodala, že to podle ní poškozuje kauzu těch, kdo chtějí porazit extremisty.

Na dotaz moderátorky, jak by se tedy mělo postupovat proti extremistům, britská muslimka odpověděla, že se musí zdůraznit, že jsme všichni bez ohledu na etnikum, přesvědčení či víru na jedné lodi. „Je důležité ukazovat, že největším množstvím obětí ISIS jsou jiní muslimové. Když ISIS strašlivě pronásledoval sektu jazidiů, dostalo se to na titulní stránky všech novin. V tutéž dobu ISIS zavraždila 600 sunnitských muslimů a o tom noviny vůbec nepsaly,“ připomněla muslimka s tím, že se to prý nehodí do protiislámské rétoriky.

„Politikové a sdělovací prostředky se musejí chovat daleko odpovědněji. Musejí ukazovat, že lidé, kteří bojují proti Islámskému státu, kteří jsou jimi vražděni, vyháněni z domovů a traumatizováni, jsou v první řadě muslimové,“ řekla na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…