Tady je furt něco, můžou za to cikáni. Bulvár byl na olomouckém sídlišti

30.04.2012 9:12

Přestože bylo o víkendu krásné počasí, na sídlišti Černá cesta v Olomouci bylo prázdno. Po drsném útoku Romů na dva chlapce mají lidé strach. Nepouštějí děti ven. Dospělým se opustit domov také nechce. V tomto duchu se bulvární deník Blesk věnuje nedávnému incidentu, který může ještě více zhoršit vyhrocené vztahy mezi českými Romy a majoritní společností.

Tady je furt něco, můžou za to cikáni. Bulvár byl na olomouckém sídlišti
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

„Každý tu má strach. Moje děti byly přímo u toho incidentu. Doteď jsou z toho vyklepané, ani nechtěly říct, co se stalo,“ řekla deníku matka dvou dětí Renata.
 
Blesku potvrdila, že děti na sídlišti nechtějí chodit ven. Když už se ven odváží, tak prý jdou jen ve skupině. Řekla také, že hovořit do novin s fotografií a se jménem je stejné "jako si říct o likvidaci".
 

Stav chlapců není vážný

Sídliště patří k nejproblematičtějším místům v Olomouci. „Tady je furt něco, a je to proto, že to jsou prostě oni, cikáni. Nikdo to neřeší, naopak nám sem stěhují další a další nepřizpůsobivé rodiny,“ řekla v rozhovoru pro Blesk obyvatelka sídliště Radka. Lidé prý připravují petici a chystají protestní akci.
 
Sídliště nyní hlídá policie i strážníci. Napětí je zde po incidentu, kdy tři Romové zbili Radka Čtvrtlíka a Jiřího Linharta, který mu přišel na pomoc. Oba skončili v nemocnicích, z nichž už byli propuštěni domů. Zranění nejsou vážná. Chlapci jsou ale ve velmi špatném psychickém stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…