Tajná zpráva o průšvihu: Vojáci s výcvikem ze Západu, velení z Ukrajiny. Dohromady to nefunguje

25.07.2023 16:53 | Monitoring

Kritika ze strany Spolkové obranné síly Německa zaznívá na adresu ukrajinské armády. Z tajného dokumentu, o němž informuje web deníku Bild, vyplývá, že terčem kritiky má být zejména operační taktika i tvrdohlavost velitelů ukrajinské armády. Takzvaná ukrajinská operační doktrína v důsledku způsobuje, že vojákům vycvičeným Západem velí důstojníci bez západní průpravy, a znemožňují tak uplatňování zásad západního výcviku.

Tajná zpráva o průšvihu: Vojáci s výcvikem ze Západu, velení z Ukrajiny. Dohromady to nefunguje
Foto: Jan Šafařík
Popisek: Výcvik ukrajinských vojáků

Spolkové obranné síly Německa (Bundeswehr) podle dokumentů, jimiž disponuje německý deník Bild.de, zkritizovaly ukrajinskou armádu. Ta nesprávně uplatňuje válečné techniky, jimž se naučila na Západě. „V některých případech jsou jednotky rozděleny do tak malých celků, že každá jednotka něco dělá, ale společné řízení boje není rozpoznatelné,“ stojí v dokumentu. Bundeswehr tím upozorňuje na to, že kvůli tomu Ukrajina ztrácí předpokládanou výhodu moderních zbraní a většího počtu mužů.

Podle deníku Bild to Bundeswehr nepřipisuje „individuálním chybám nebo nedostatkům ve výcviku armády USA a dalších armád, který se nejčastěji konal v Německu“. Neúspěchy jsou přičítány takzvané ukrajinské operační doktríně. Neboli ti vojáci, kteří byli vycvičeni Západem, údajně odvádějí lepší vojenskou práci. S tím kontrastuje údajná tvrdohlavost velitelů, kteří například nebyli vysláni na další výcvik do Grafenwöhru v Horní Falci. Podle dokumentu Bundeswehru nebyly některé zásady západního výcviku vůbec internalizovány a vojáci bez bojových zkušeností dosahují díky západnímu výcviku „v mnoha případech“ větších úspěchů než zkušenější vojáci.

Západem vycvičení vojáci, kteří se však vrátili na Ukrajinu, jsou podle Bundeswehru vystaveni velení důstojníků, kteří nejednají v souladu se západními postupy. Velitelský personál podle dokumentu „v některých případech vykazoval značné nedostatky ve vedení a v uplatňování velitelských postupů“, citoval Bild.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Lucie Kroutilová

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Výsledek je dalece jednodušší...!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseivanko , 25.07.2023 19:16:01
Západ válku s RF prohrál na plné čáře. Teď přišla fáze vyhledat a obvinit někoho kdo za to může. A je zřejmé že se viník našel: Jak jednoduché!

|  7 |  0

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…