Tajný útok na Donalda J. Trumpa: Osoba jménem Barack Obama...

13.02.2017 9:12

Americký konzervativní politický komentátor Paul Sperry obviňuje bývalého prezidenta Spojených států Baracka Obamu z toho, že se pokouší „sabotovat Trumpovu administrativu“.

Tajný útok na Donalda J. Trumpa: Osoba jménem Barack Obama...
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Barack Obama má podle konzervativního komentátora Sperryho k dispozici celou armádu dobrovolníků, kteří jsou ochotni bojovat proti jakémukoli pokusu Donalda Trumpa o zvrácení demokratických reforem, o které se během svých dvou prezidentských období demokratický prezident zasadil.

„Obama se po svém odchodu z prezidentské kanceláře rozhodně nechystá stát někde v pozadí, naopak. Stane se člověkem za oponou, který utvoří a bude řídit jakousi stínovou vládu, která bude mít za úkol ochránit jeho reformy a sabotovat práci nové prezidentské administrativy a její populární agendy ‚Amerika na prvním místě‘,“ píše Sperry pro New York Post.

Obama bude prý spoléhat na síť levicových neziskových organizací, které spadají pod hlavičku Organizace pro akci (OFA).

Anketa

Ublížil si ve vašich očích Andrej Babiš tím, jak (ne)vysvětluje záležitost s dluhopisy Agrofertu?

28%
72%
hlasovalo: 9061 lidí

„V normálních případech byste očekávali, že organizace, která byla založena za účelem podpory politika a jeho agendy, bude po jeho odchodu ze scény rozpuštěna. Toto se ovšem netýká OFA. Spíše naopak – teprve nyní začíná tato organizace skutečně nabírat na síle a posilovat svou přítomnost ve 250 pobočkách napříč celými Spojenými státy,“ pokračuje Sperry.

Od volebního vítězství Donalda Trumpa začala OFA podle Sperryho skutečně nabírat na síle, což činí skrze nábory mladých liberálních aktivistů z celé Ameriky.

„Nehodláme ustoupit. Jsme odhodláni bojovat za Obamův odkaz,“ píše se na internetových stránkách organizace. Důraz mladí aktivisté kladou na ochranu imigrantů, zdravotní péče, rasových menšin a přírody.

„Sám Barack Obama se v OFA plně angažuje, a dokonce se svými příznivci komunikuje přes twitterový účet organizace. Obama dal dokonce povel svým příznivcům na pochod proti Trumpovi,“ pokračuje konzervativec.

„Je zcela normální, že čas od času cítíte zklamání a smutek. Musíme se přes to ovšem přenést. Musíte se postavit za ty změny, kterých se nám již povedlo docílit,“ připomíná Obamova slova konzervativní komentátor.

Aktivisté z OFA podle Sperryho dlouho neotáleli a postavili se za Baracka Obamu a jeho odkaz tím, že se podíleli na organizaci pochodů proti Donaldu Trumpovi napříč celými Spojenými státy.

Například poté, co prezident Spojených států Trump vydal exekutivní nařízení na dočasný zákaz vstupu na území Spojených států pro občany sedmi převážně muslimských států, aktivisté doslova zaplavili mnohá americká letiště, kde proti zákazu protestovali.

Představitelé OFA uvádějí, že připravují mladé aktivisty a vybavují je nezbytnými „organizačními dovednostmi“.

Ani samotný Barack Obama se rozhodně nechystá jít do penze.

„Již brzy o mně uslyšíte,“ prohlásil bývalý prezident po konci listopadového volebního klání. „Jsem stále plný energie a připraven se pustit do něčeho velkého.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…