Tak černě to nevidím. Je to... Zdeněk Pohlreich k plynu a penězům

13.07.2022 7:32 | Zprávy

Návštěvnost restaurací stagnuje, rostou ceny potravin, energií a v důsledku toho hospody zdražují. O buducnosti gastro byznysu hovořil v rádiu Impuls známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Mnoho lidí se podle něj připravuje na velký cenový náraz. Ne všichni restauratéři takový odliv hostů ustojí. Velké obavy mají z nedostatku plynu.

Tak černě to nevidím. Je to... Zdeněk Pohlreich k plynu a penězům
Foto: Repro Youtube
Popisek: Známý restauratér Zdeněk Pohlreich

Jídla v restauracích prudce zdražují. Nejvýrazněji ceny rostou u české klasiky, jako je řízek nebo smažený sýr. Kvůli inflaci a zdražování lide nechodí tak často na oběd do restaurací, ale nosí si s sebou do práce jídlo z domova.

Podle Pohlreicha je zdražování v restauracích přirozenou reakci na současný vývoj podmínek. „Všichni se musí chovat nějak tržně. Co se děje, je naprosto nevídaná situace, každý se s tím pere po svém. Každý se musí zachovat podle toho, jak se vyvíjí svět,“ uvedl restauratér.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dnes Polsko, zítra Česko? Pekarová má po ruském útoku jasno

21:20 Dnes Polsko, zítra Česko? Pekarová má po ruském útoku jasno

Na společném brífinku vedení obou komor Parlamentu dominovalo téma ruských dronů v Polsku. Předsedky…