Tak kdo je tady zloděj? znělo Sněmovnou

20.01.2016 9:54

Poslanec TOP 09 Jan Farský je neúnavný v tom, aby donutil ministra financí Andreje Babiše (ANO) k omluvě kvůli údajným zlodějům, kteří by podle jeho soudu měli sedět ve Sněmovně. Stejně jako loni v říjnu, tak i dnes totiž Farský žádal, aby se Babiš poslancům za svá loňská slova o čtyřech pěti zlodějích ve Sněmovně omluvil. Ovšem poslanci mu takový návrh neodhlasovali.

Tak kdo je tady zloděj? znělo Sněmovnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Farský u řečnického pultu

„V loňském červnu - 20. června přesně - pan ministr Babiš v rozhovoru pro deník Právo uvedl, že ví ve Sněmovně o pěti zlodějích. Já jsem se ho následně písemně zeptal, jestli by mi mohl říct, kdo těch pět zlodějů ve Sněmovně je. Odpovědět mi odmítl, proto jsem to nechal zařadit jako bod písemných interpelacích a když se potřetí v říjnu loňského roku na interpelace pan ministr Babiš dostavil, tak jsem tento dotaz vznesl i v rámci písemných interpelací. Odpovědi jsem se opět nedočkal," podotkl dnes Farský v jednací síni Sněmovny a žádal, aby mu poslanci odhlasovali do dnešního svého programu bod „omluva pana Babiše“.

"Půl roku na vyjmenování těch pěti zlodějů čekám, ale neúspěšně,“ vysvětlil.

Prý se dokonce kvůli tomu obrátil i na protikorupční organizace, ovšem ani od nich žádná konkrétní jména nepadla.

„Když o nich pan Babiš ví a půl roku roku odmítá říci jejich jména, tak nezbývá nic jiného, než že se Poslanecké sněmovně omluví,“ podotkl dnes ke své žádosti Farský. Poslanci mu ale jeho návrh neodhlasovali.

„Já myslím, že ti, kteří tady dlouho sedí, tak za ta léta si pamatují, kdo co má za sebou, kdo tady co prosadil, a také víme, jak se vlastně budoval ten korupční systém u nás, ta chobotnice, ta hydra,“ řekl totiž před časem v konkrétním rozhovoru Babiš. Důkazy, jak poznamenal, ale nemá. „Jména nebudu říkat. Bylo by to použité proti mně,“ uvedl k tomu pouze ministr a poukázal obecně na to, že někteří lidé, kteří „měli odvahu ukázat prstem a ohlásit korupci“, měli následně velké problémy a sami byli vyšetřováni a obviněni.

Naopak návrh Marka Černocha (Úsvit) na to, že by se měla Sněmovna ve čtvrtek zabývat migrační krizí, poslanci odhlasovali. Nevládním frakcím v prosazení tohoto požadavku pomohly hlasy lidovců. ČSSD a ANO totiž návrh nepodpořily.

Dolní komora by se migrací měla zabývat ve čtvrtek hodinu před polednem, a to po projednání odpovědí členů vlády na písemné interpelace poslanců.

Vládní koalice původně chtěla řešit situaci kolem přílivu migrantů z Asie a Afriky až za tři týdny a žádosti o přednostní projednávání odmítala.


Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/kdo-patri-mezi-minimalne-ctyri-pet-zlodeju-ve-snemovne-babis-opet-mlci-20151022.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…