Tak ono je to s těmi penězi jinak! Dagmar Havlová překvapivě promlouvá

07.09.2015 7:26

Dagmar Havlová odmítá, že by vydělávala na lavičkách Václava Havla, které postupně vznikají na veřejných prostranstvích větších českých i zahraničních měst. Vdova po bývalém českém prezidentovi to uvedla v rozhovoru pro sobotní Právo. Upozornil na to server deníku Blesk.

Tak ono je to s těmi penězi jinak! Dagmar Havlová překvapivě promlouvá
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Dagmar Havlová v pořadu 168 hodin

Havlová se brání zprávám, že se na jméně svého muže snaží vydělat. Tvrdí, že většina z 36 tisíc korun za každou Havlovu lavičku končí v kapse umělce Bořka Šípka, který je navrhl. Nadace Vize 97 má prý jen tři procenta z částky, uvedla.

Celý text je ZDE

„Za lavičky si nenechávám platit ani já, Dagmar Havlová Veškrnová, ani nikdo jiný ze správní rady. Pracuji pro charitu bezplatně již 19 let,“ tvrdila herečka v sobotním Právu.

„Lavičky jsou projekt Knihovny Václava Havla, hlavní část výtěžku z tohoto projektu plyne jeho autorovi, profesoru Bořku Šípkovi, další část knihovně a nadaci z projektu patří jen tři procenta. Václav Havel nežije, ale jeho jméno může pomáhat dál. Naše správní rada je přesvědčena o tom, že bychom měli využívat jméno zakladatele naší nadace víc,“ dodala.

Server podotkl, že za jednu Havlovu lavičku, tedy dvě křesílka s malým stolem kolem stromu, přitom města a instituce platí 30 tisíc korun bez DPH. S daní tedy 36 tisíc.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…