Tak pozor! Celé to bylo jinak, zaznělo po show s Babišem a Korantengem

19.11.2018 6:52

Andrej Babiš starší znovu promluvil o svém synovi, tentokrát ve vysílání TV Nova. Uvedl, že na Krym syn odjel kvůli tlaku novinářů a protože Rus Protopopov neměl víza do Evropy. Vystoupila také matka Babiše mladšího a požádala slušné novináře, aby je neobtěžovali. Ale Seznam Zprávy Babišovo prohlášení i jeho exmanželky rozporují na Twitteru.

Tak pozor! Celé to bylo jinak, zaznělo po show s Babišem a Korantengem
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Čapí hnízdo

V rozhovoru s Reyem Korantengem Babiš starší řekl například, že novináři ukradli kód a do domu se v podstatě vloupali a jeho syna zneužili. Také že se synem o jeho cestě do Ruska mluvil, ale ten dál trvá na tom, že tam jel nedobrovolně. Seznam Zprávy tvrzení premiéra rozporují na Twitteru. Předně uvedli, že Babiše mladšího informovali o tom, jak a kde hodlají reportáž zveřejnit, na což Babiš mladší odpověděl: „Děkuji moc, Andrej.“ Z tweetu ale nevyplývá, že by mu Slonková s Kubíkem sdělili, že ho natáčeli skrytou kamerou.

Babiš mladší měl v e-mailu také napsat, že jeho otec tlačí na matku, která zase tlačí na něj. Babiš senior na Nově připustil, že se synem mluvil.

 

 

Dále Seznam Zprávy uvádějí, že Babiš mladší je trestně stíhaný, takže je důvod, aby o něj policie měla zájem. A též znovu upozornily na slova Babiše mladšího o Protopopovi: „Uděláme všechno s tvým otcem pro to, abys byl zavřený,“ měl podle něj říct Protopopov.

 

 

Do kontrastu dávají slova Babiše mladšího a staršího:
„Babiš st.: Syn byl na Ukrajině. Je tam sluníčko. Byl jsem (Protopopovi) vděčný za pomoc.
Syn Babiše pro Seznam: Mám strach z toho člověka. Je lehce primitivní. Já se toho člověka trochu bojím. Zneužili toho, že otec chtěl, abych zmizel kvůli stíhání Čapího hnízda.“

 

A k lepšímu také přidávají Babišovy výroky z minulosti. „Na naši farmu přiletěl čáp, takže už by se nemělo ochladit,“ měl napsat v roce 2013 Andrej Babiš na svůj Twitter, v době, kdy měla farma již anonymní majitele. A také: „Čapí hnízdo je nejlepší projekt, jaký jsem kdy vymyslel.“ Tento výrok měl vyjít v Matrixu AB v roce 2015.

 

Slovy Jakuba Ungera varují, že Babišova cesta do Švýcarska mohla být ovlivňováním svědků: „Synovi jsem (ve Švýcarsku) vysvětloval, o co jde. Ale on je přesvědčený, že na ten výlet do Ruska šel nedobrovolně,“ prohlásil premiér Babiš na Nově. „Již v týdnu řada lidí upozorňovala, že je tu vážné riziko ovlivnění svědků, pokud premiér Babiš pojede za synem,“ vyjádřil se šéfredaktor a ředitel divize zpravodajství Seznamu Jakub Unger.

 

A na závěr Babiše staršího vyzývají: „Pane premiére, dáme vám klidně hodinu času. Necháme vás celou kauzu vysvětlit. Budeme se ptát na důležité otázky. Znovu vám nabízíme čas v našem vysílání. Přijmete naše pozvání na rozhovor?“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…