Tak špatně na tom ODS ještě nebyla, tvrdí exministr Vodička

23.04.2011 19:28

Jeden ze zakladatelů ODS Jindřich Vodička konstatuje, že je situace strany nejhorší v historii. Ani po tzv. Sarajevském atentátu to podle něj nebylo tak špatné jako dnes. Zároveň ale Vodička věří v nápravu situace.

Tak špatně na tom ODS ještě nebyla, tvrdí exministr Vodička

"Když mi bylo dvacet let - přesně si to pamatuji - tak jsem si myslel, jak už všechno vím nejlíp. Dneska vidím, jak jsem byl blbej. Já myslím, že i ta dnešní ODS si může myslet, bůhví jak dobře všechno nakonec nezvládá. Přitom ale prožívá eufemicky řečeno velmi složité období," nastínil Vodička v rozhovoru pro server Týden.cz.

Největším problémem ODS je podle něj současná doba, která nepřeje idejím. "Jde o to, že se naprosto mění vnímání politiky. Nemyslím tím vnímání lidí, ale vnímání politiky samotnými jejími aktéry. Dneska je to skutečně o tom, kdo s kým a o čem. Výměny typu, tohle místo za jiné a podobně. A to už na úrovních  samotných stran. Nechutné bitvy a smlouvání doprovází obsazování i těch nejnižších postů. Nevidím, že by se lidé utkávali čelně svými myšlenkami. Nechci používat fráze, ale chybí jakýkoli souboj idejí."

Ačkoli je ODS v tak špatné kondici, Vodička nepřestává věřit, že se situace zlepší. A to také přičiněním nového šéfa strany Petra Nečase, kterého exministr podporuje. "Říkám to pln přesvědčení a a naděje, že se z těchto současných problémů ODS vyhrabe a začne zase dělat politiku a ne obchody," podotkl.

Vodička byl jedním ze zakladatelů ODS, po zveřejnění nesrovnalostí ve financování strany v roce 1998 se ale od strany odštěpil do Unie svobody. Krátce na to opět vstoupil do ODS. Byl ministrem ve dvou vládách Václava Klause.

Čtěte:

Politolog o dobru a zlu v ODS: Vše je relativní

Bárta je horší než opoziční smlouva. Je to sekta, hřměl Topolánek

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…