Tak tohle už je moc. Kauza „Klusákův nácek“ má naprosto bláznivé pokračování. Zjistili jsme k tomu více

17.07.2017 18:35

Hlavní protagonista snímku dokumentaristy Víta Klusáka „Svět podle Daliborka“ Dalibor Krupička začal podle všeho koketovat s východním náboženstvím. Podle informací dobře obeznámeného zdroje z Daliborkova okolí se v Prostějově setkal s jakýmsi propagátorem buddhismu. Od něj si Daliborek vypůjčil knihu o buddhismu, kterou čte, a rozepsal se o ní i na Facebooku.

Tak tohle už je moc. Kauza „Klusákův nácek“ má naprosto bláznivé pokračování. Zjistili jsme k tomu více
Foto: Reprofoto, YouTube
Popisek: Svět podle Daliborka, trailer

Buddhista, se kterým se Dalibor Krupička v domovském městě setkal, na Facebooku vystupuje pod jménem Beso Khvedelidze a podle Daliborkovy matky Věry Krupičkové je cizí národnosti. „Potkal nějakého člověka, který mu dal kousnout jablka a věštil mu z něj budoucnost,“ sdělil ParlamentnímListům.cz další zdroj z Prostějova, který si přál setrvat v anonymitě.  

Ve prospěch těchto informací nahrává i nedávná Daliborkova aktivita na sociální síti Facebook. „Now I read a book about buddhism at page 60,“ napsal Daliborek anglicky na Facebooku (Nyní čtu knihu o buddhismu a jsem na straně 60 – pozn. redakce).

Jeho zájem o tuto východní filozofii potvrzuje i další příspěvek. „Buddhismus říká, že všichni jsme v cyklu opakujících se zrození, které nemají začátek, ale mohou skončit tím, že dosáhneme osvícení a probuzení naší mysli… A ti, kteří toho nedosáhnou, budou absolvovat tato znovuzrození donekonečna,“ píše Daliborek alias Poslední Mohykán na Facebooku. „Ale co když pak zanikne planeta? Nejspíš bude více vesmírů, ve kterých budou stejné země, jako je ta v tom našem, a tam budou tato znovuzrození dále pokračovat,“ táže se na sociální síti filozoficky. „Tohle jsou opravdu zajímavé myšlenky,“ dodává.

 

Podle Daliborkovy matky Věry Krupičkové se její syn přímo na buddhismus nedal. „Nikdy se na nic nedal, pokud vím,“ napsala Krupičková ParlamentnímListům.cz. Přiznává však, že se její syn s nějakým „buddhistou seznámil a čte si od něj knihu“.

„Na buddhismus jsem se nedal, ale potkal jsem člověka, který je buddhista a spisovatel, a přišel mi velice zajímavý... Žije v Nepálu a věštil mi budoucnost z ohryzku jablka, které jsem okousal, a také mi dal knihu o buddhismu... Je to docela zajímavé,“ sdělil Dalibor Krupička ParlamentnímListům.cz. 

DALIBOREK SVE SETKÁNÍ S BUDHISTOU ZVEREJNIL NA FACEBOOKU:

Buddhismus přitom představuje východní náboženství, které je v přímém rozporu s agresivitou a pácháním násilí. Neubližovat druhým bytostem je jeho základní mantrou. Že by tedy autentičnost „dokumentárního“ snímku Víta Klusáka Svět podle Daliborka, který představoval Dalibora jako autentického, byť něžného neonacistu, dostala další ránu? Dalibor Krupička již dříve autenticitu Klusákova snímku odmítl a na internet k tomu nahrál i zhruba desetiminutovou výpověď. Na té tvrdí, že smlouva, kterou k filmu jako protagonista měl, byla smlouvou hereckou a zároveň měl za svůj „herecký“ výkon obdržet i honorář. Podle jeho slov i slov jeho matky je Klusák během natáčení dirigoval a měl i inscenovat jednotlivé scény. ParlamentníListy.cz se rozhodly v souvislosti s těmito novými informacemi Daliborka kontaktovat a přinést s ním rozhovor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…