Tak už se vymyslelo, kde budou u nás uprchlíci bydlet a kde se na to vezme

13.10.2015 7:14

Stovky uprchlíků, které Česká republika přijme, by mohly bydlet v bytech, které budou postaveny za pomoci evropských peněz. Informuje o tom server Novinky.cz.

Tak už se vymyslelo, kde budou u nás uprchlíci bydlet a kde se na to vezme
Foto: Daniela Černá
Popisek: Opravený bytový dům RPG Ostrava - Poruba

Podle něj by se pro tento účel mohly využít ty evropské peníze, které jsou určeny regionům pro výstavbu více než pěti tisíc bytů pro osoby ohrožené sociálním vyloučením.

Některé z těchto bytů by mohly připadnout legálním migrantům, kteří si zde vyřídí azyl nebo jiný typ mezinárodněprávní ochrany, píše server s odvoláním na zprávu o migraci, kterou vládě předložil ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Celý text je ZDE

„V oblasti investiční politiky by mohlo být částečně využito finančních prostředků z Integrovaného regionálního operačního programu, které by měly umožnit výstavbu a pořízení více než 5000 bytů pro osoby ohrožené sociálním vyloučením,“ píše se prý ve zprávě vnitra.

Že tato možnost existuje, protože lidé přicházející do ČR jako uprchlíci by také mohli být ohroženi sociálním vyloučením, potvrdila včera ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD).

Do konce letošního roku bude přijato prvních sto běženců ze 400, k jejichž přesídlení do června 2017 se ČR přihlásila dobrovolně. Započítány v tom jsou i rodiny s nemocnými syrskými dětmi přesunutými z Jordánska.

Zároveň by měla začít relokace 1100 osob z Itálie a Řecka, ke které se ČR zavázala. V září rada ministrů vnitra proti vůli ČR přisoudila podle závazných kvót dalších 2691 osob.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…