Tak znova, máte zaracha. Bez povolení nikam! Zavřené hranice na Ukrajině

27.01.2023 7:30 | Ze sítí

Ruské zlo je třeba zastavit silnými zbraněmi. Tanky i protiraketovou obranou. Ukrajinský prezident to oznámil ve svém dalším projevu k občanům, ve kterém ocenil, že se už 12 zemí připojilo do tzv. tankové koalice. „Toto zlo, tuto ruskou agresi lze a je třeba zastavit pouze adekvátními zbraněmi. Nic jiného teroristický stát nepochopí,“ zvolal Zelenskyj. Jen adekvátní zbraně dokážou zastavit ruský teror, kvůli kterému umírají ukrajinští muži, ženy i děti. A nakonec znovu uhodil na ukrajinské úředníky.

Tak znova, máte zaracha. Bez povolení nikam! Zavřené hranice na Ukrajině
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Po dalším masivním ruském raketovém útoku na ukrajinská města se opět přihlásil o slovo ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42147 lidí
„Toto zlo, tuto ruskou agresi lze a je třeba zastavit pouze adekvátními zbraněmi. Nic jiného teroristický stát nepochopí. Zbraně na bojišti. Zbraně, které chrání naše nebe. Nové sankce proti Rusku, tedy zbraně politické a ekonomické. A zbraně právní - musíme ještě usilovněji pracovat na zřízení tribunálu pro zločin ruské agrese proti Ukrajině a na náhradě všech škod způsobených touto válkou na úkor ruského majetku. Každá ruská raketa proti našim městům, každý íránský dron používaný teroristy je argumentem, proč potřebujeme více zbraní. Pouze zbraně neutralizují teroristy. A já jsem vděčný všem na světě, kteří s námi proti teroru skutečně bojují,“ pravil Zelenskyj.

A hned poděkoval dvanácti zemím za to, že se spojily v tzv. tankovou koalici. I Kanada přislíbila, že pošle na Ukrajinu tanky. Poděkoval také všem zemím, které napomohly chránit ukrajinské nebe před ruskými raketami a íránskými drony. Zdůraznil však také, že ochrana ukrajinského nebe je obtížná, především proti balistickým střelám.

„Dnes došlo k zásahům raketami. Bohužel jsou zranění a mrtví. Upřímnou soustrast všem rodinám a přátelům... Tento ruský teror vyžaduje asymetrické reakce. Potřebujeme nový pohyb našich sil na frontě. Musíme zajistit porážku pozemních sil teroristů. Ať už ruští okupanti plánují cokoli, naše příprava musí být silnější,“ zaznělo z úst ukrajinského prezidenta.

Nejtvrdší boje prý probíhají na Donbasu a Zelenskyj poděkoval všem obráncům, kteří v této oblasti nadále vytrvávají a vyčerpávají síly okupantů. Na generálním štábu se prý opakovaně řeší, jak se připravit na to, s čím mohou přijít ruští okupanti.

Pár slov věnoval i situaci v energetice. Ta je prý také složitá, ale opravárenské čety podle Zelenského dělají co mohou, aby napravily škody způsobené ruskými raketami. V této souvislosti poděkoval všem zemím, které Ukrajině pomáhají řešit energetickou krizi, kterou na Ukrajině vyvolaly ruské rakety.

A nakonec zmínil ještě jednu věc.

„Bohužel to musím zopakovat pro ty, kteří to dobře neslyšeli. Jakákoli cesta do zahraničí státních úředníků, poslanců, představitelů samosprávy a dalších osob pověřených výkonem funkcí ve státní správě nebo samosprávě, jakákoli jejich cesta do zahraničí musí být v souladu s příslušným rozhodnutím Rady národní bezpečnosti a obrany, které jste všichni viděli. Žádné další zahraniční cesty úředníků a poslanců v době války se nekonají,“ zdůraznil.

Pak už přidal jen klasické rozloučení „sláva Ukrajině“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…