Takhle budete mávat, vy hodní, mírumilovní muslimové. Celý svět se směje CNN za podvodnou demonstraci, z toho se asi nevylžou

06.06.2017 7:31

Americká zpravodajská televize CNN čelí po teroristickém útoku v Londýně vážnému obvinění. Po sociálních sítích i ostatních médiích se šíří zprávy, že reportéři CNN přímo v Londýně zorganizovali mírovou demonstraci muslimů.

Takhle budete mávat, vy hodní, mírumilovní muslimové. Celý svět se směje CNN za podvodnou demonstraci, z toho se asi nevylžou
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Rakousko, muslimové

CNN je často kritizována, že její zpravodajství i publicistika jsou až příliš pod vlivem ideologie multikulturalismu a politické korektnosti. Teroristické útoky v Londýně však podle kritiků odhalily, že americká zpravodajská televize je ochotna pro šíření dvou výše zmíněných ideologií dokonce i podvádět. Rakouský deník Kronen Zeitung, britský deník The Sun, německý internetový server Tagesschau a další média vznášejí vážné obvinění.

Jen několik desítek hodin po teroristickém útoku měli reportéři CNN přímo v Londýně organizovat mírové muslimské demonstrace, aby tak svým divákům vykreslili muslimy v co nejlepším světle. Nebylo by to ostatně poprvé, kdy se CNN snaží překroutit realitu. Častým terčem kritiky je zejména její nepříliš objektivní přístup k prezidentovi Donaldu Trumpovi, proti kterému zpravodajská televize zcela nepokrytě vede kampaň od začátku jeho vstupu do politiky.

 

 

Pozornost také vzbudila loňská reportáž CNN z Francie, která se věnovala exodu židovského obyvatelstva do Izraele. Přestože je zřejmé, že francouzští Židé opouštějí zemi kvůli nárůstu radikalizace muslimů, politicky korektní televize ve svém textu ani jedno nezmínila slovo „muslim“ nebo „islám“. Až doposud CNN jakoukoli kritiku na svoji adresu odbývala očerňováním svých odpůrců. Nyní je však její pozice složitější, protože o aktuální aféře nepíšou jen okrajová, ale zcela mainstreamová média.

„Skutečně skvělá scéna,“ cituje rakouský deník Kronen Zeitung slova reportéra CNN, která měl pronést přímo na „spontánně“ organizované demonstraci muslimů. Přestože se američtí novináři snažili, dokázali shromáždit pouze jedenáct muslimských „herců“, mezi kterými bylo sedm žen, jedno malé dítě a čtyři muži. Jak rakouský deník glosuje, rozjaření reportéři CNN si ve svém nadšení vůbec nevšimli, že jejich podvodné jednání si kolemjdoucí natáčejí na své mobily.

Reportérka CNN Becky Andersonová mezitím televizním divákům barvitě popisuje „realitu“, kterou společně se svými kolegy vytvořila. „Přímo za mnou můžete vidět protestující, kteří drží nad hlavou transparenty s nápisy jako ‚ISIS prohraje‘,“ píše britský deník The Sun. Ačkoli důkazy hovoří poměrně jasnou řečí, ani při svém posledním přešlapu nehodlá CNN přiznat barvu. Oficiálně zatím vedení televize mlčí a je nepravděpodobné, že by mocné médium podvod přiznalo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…