Taková potupa. Smích, pak vztek. Generál Pavel se předvedl jako nikdy

18.07.2022 12:11 | Ze sítí

Bývalý předseda vojenského výboru NATO a prezidentský kandidát Petr Pavel se značně baví na účet současné hlavy státu. Z prezidenta Miloše Zemana si Pavel utahuje kvůli jeho oblibě trávit čas dovolené v nafukovacím člunu na Veselském rybníku na Vysočině. Po dřívějším přirovnání Zemana k ukrajinskému námořnictvu tentokrát přitvrdil. Před obecenstvem nasedl na člun a jal se Zemana parodovat, načež sklízel potlesk. U části svých příznivců již však tentokrát narazil.

Taková potupa. Smích, pak vztek. Generál Pavel se předvedl jako nikdy
Foto: Repro Facebook
Popisek: Prezidentský kandidát generál Pavel se plaví ve stylu Miloše Zemana

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí
Prezident Miloš Zeman i tento rok tradičně tráví dovolenou nejenom v Lánech, ale také rekreací na své oblíbené Vysočině. Přestože odpočinek prezidenta na jeho oblíbených místech doznal změn v podobě přesunu do penzionu svých kamarádů na Jihlavsko, netajil se Zeman tím, že by i letos rád vyrazil na vodu ve svém nafukovacím člunu.

„Vyjedu si zase na rybník v nafukovacím člunu. Projedu si lesní cesty, které přestaly být lesními cestami, protože kůrovec ty lesy zničil. No a zbytek dovolené, zejména v srpnu, ta dovolená bude maximálně tři týdny dohromady, tak ten strávím objevováním křivoklátských lesů, protože Lány už jsou na pokraji křivoklátských lesů. Já tenhle lesní masiv, který je největší ve Středočeském kraji skoro neznám, skoro. No, a tak se pokusím o několik objevných cest autem,“ prozradil prezident v rozhovoru pro XTV.

Prezidentovy plány však nakonec narušilo letošní deštivé počasí a na oblíbenou plavbu hlavy státu na palubě nafukovacího člunu Chalenger 300 tak nedošlo.

Zemanovo trávení volného času je trnem v oku pro mnohé jeho oponenty a každoročně se po záběrech prezidenta na vodě sejde hned několik desítek koláží utahujících si z prezidenta na vodě.  

Sám Pavel se již v minulosti z prezidenta pobavil a přirovnával jej k „ukrajinskému námořnictvu“. „Poplach v ruské Černomořské flotile! Další bezskrupulózní provokace ukrajinského námořnictva. Tentokrát do Kerčské úžiny míří bojový člun třídy Challenger,“ bavil se nad snímkem Zemana na člunu v roce 2018.

Tentokrát již prezidentský kandidát, jenž současnou hlavu státu několikrát kritizoval, přitvrdil.

Pavel na svém facebookovém účtu sdílel video, na kterém se nechal zvěčnit, jak Zemana paroduje v České Čermné na koupališti. Tvrdí, že si pro něj na novém koupališti člun přichystali místní po videu, kde odpovídal na dotazy a bavil se nad tím, že pokud by si měl vybrat mezi bazénem nebo rybníkem, jednoznačně volí rybník, ale bez člunu.

Své příznivce v České Čermné generál ve výslužbě odměnil po přirazení člunu ke břehu bazénu tím, že si do něj vlezl a pádloval po hladině.

Snažil se přitom parodovat Zemanův posed ve člunu. Jak se ale prezident netají, za tím, že je na člunu v pololeže, je také jeho zdravotní stav. Prezident loni pro CNN Prima News shrnul, že přestože má problémy se svými nohami, výhodou člunu je, že na něm může relaxovat bez větších potíží. „Na člunu můžu veslovat a na veslování potřebujete ruce, a ty mi zatím celkem fungují,“ shrnoval prezident. Pro Pavla šlo ale evidentně o možnost zábavy.

Místní jeho předvádění Zemana pobavilo natolik, že Pavla ocenili potleskem a podobně vřele jej odměňují pozitivními reakcemi i někteří příznivci na facebooku. „Udělal jste první zkoušku na funkci prezidenta,“ zaznělo v jednom z příspěvků v diskusi.

S podporou přišel do diskuse také starosta obce Česká Čermná Tomáš Kulhánek. „V obci Česká Čermná si pana generála Pavla velice vážíme,“ oceňoval prezidentského kandidáta skrze obecní účet na sociální síti.

Spisovatelku Jenny Nowak ještě pobavilo, že chybělo, aby do člunu Pavlovi pomáhali přítomní, čímž narážela na pomoc ochranky při nastupování prezidenta kvůli Zemanovým problémům s chůzí. „Když vás nenakládá šest chlapů, tak to neplatí,“ baví se.

Ne všichni ale byli natolik nadšení z toho, že si Pavel utahuje ze současného prezidenta. „Trapárna... A to jsem ho chtěl volit. Kandidát na prezidenta a dělá si legraci ze současného prezidenta, a to ať je jakýkoliv, je velice nedůstojné a smutné,“ ohodnotil výstup Pavla jeden z přispěvatelů.

„Dost trapné, ale lůze to asi stačí,“ padlo dále.

A další z diskutujících se přidala. „Všichni si to myslíme, ale neponižujte se prosím výsměchem tomu hloupému starci,“ vzkázala Pavlovi pod videem.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…