Takový šílenec naší armádě ještě nevelel, obává se Jiří Vyvadil. On ten generál vážně věří, že se tato armáda vypořádá s Afghánci?

12.08.2018 12:02

Někdejší senátor za ČSSD Jiří Vyvadil dospěl k závěru, že velení české armády trpí megalomanií, schizofrenií a autismem. Co Vyvadila vedlo k tomuto závěru? Smrt tří českých vojáků v Afghánistánu.

Takový šílenec naší armádě ještě nevelel, obává se Jiří Vyvadil. On ten generál vážně věří, že se tato armáda vypořádá s Afghánci?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Náčelník Generálního štábu Armády České republiky Aleš Opata dal po smrti tří českých vojáků v Afghánistánu jasně najevo, že vojáci udělají všechno proto, aby dopadli komplice vraha svých tří druhů. Podle Jiřího Vyvadila toto prohlášení zavání megalomanií, schizofrenií a snad i autismem.

„Poslední výroky nového náčelníka generálního štábu jsou z říše schizofrenie, megalomanie a možná i autismu, když pan generál vůbec není schopen vnímat realitu," vyjádřil se k prohlášení Opaty někdejší senátor.

Česká republika by se podle bývalého politika měla zaměřit raději na zabezpečení vlastního státu. V současné situaci jsme prý vojensky slabí a kdyby se nás rozhodlo napadnout např. Polsko, v podstatě bychom se neměli jak bránit. Takto slabí jsme prý nebyli ani za časů tvůrce komunistické normalizace Gustava Husáka. „Bohudík, zatím tato alternativa je vzdálená, ale osobně pro mě jsou Poláci chtě nechtě více nebezpeční, než nějací Afghánci tisíce kilometrů na východ," rozvíjel svou úvahu dál Vyvadil.

Poté připomněl, že Afghánistán se v minulosti pokoušel ovládnout kde kdo, naposledy Britové, Rusové, resp. Sověti a teď Američané. Žádnému z těchto národů se to nepodařilo. Američané navíc podpořili muslimské bojovníky v boji proti sovětským vojákům, čímž podle Vyvadila jen přispěli k eskalaci problémů v této zemi. Někdejší senátor nechápe, jak si může náčelník generálního štábu, který by prý neuhájil vlastní zemi, myslet, že uspěje v Afghánistánu. V Afghánistánu, kde by podle něj čeští vojáci vůbec nemuseli umírat, protože by tam prý vůbec nemuseli být.

„A tak zatímco sebevědomý náčelník Generálního štábu Armády České republiky, který má za sebou nejmenší armádu od roku 1918, prohlašuje, jak si to s Afghánci vypořádá, Tálibán včera provedl úrok na město Ghazní, který si vyžádal desítky mrtvých a nejméně sto zraněných," uvedl Vyvadil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …