Takto se pracuje s Jiřím Dienstbierem. Jeho vyhozený podřízený se rozpovídal v rádiu

20.05.2015 18:42

Odvolaný ředitel Agentury pro sociální začleňování Martin Šimáček zavítal do středeční Kauzy dne na Rádiu Impuls a vysvětlil posluchačům, proč jeho někdejší podřízení stávkují proti ministrovi pro lidská práva Jiřímu Dienstbierovi (ČSSD). Mimo jiné prý jde o deset miliard korun. Může prý nastat i situace, za níž by měl jít ministr „na kobereček“ k premiérovi.

Takto se pracuje s Jiřím Dienstbierem. Jeho vyhozený podřízený se rozpovídal v rádiu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Jiří Dienstbier

Agentura se měla původně dělit na dvě samostatné sekce. Ministr si prý navíc připravoval půdu pro odvolání Šimáčka předem. Svou roli ve sporu hrají i peníze.

„Já bych to nerad zjednodušil na spor o peníze, ale ty peníze tam hrají zásadní roli. Jde o deset miliard korun. Které se připravovaly tři roky. Půjdou do regionů, ale půjdou na konkrétní projekty na sociální začleňování,“ prozradil. Problém vidí Šimáček už v tom, že se práce agentury může zúžit jen na romskou problematiku. „I když Romové vám řeknou, že je to po kontaktu agentury poprvé, kdy s nimi někdo přišel hovořit a oni si uvědomili svou hodnotu,“ pokračoval v popisu situace. To je správné, ale v principu by se agentura neměla věnovat jen Romům.

Problém je ovšem v tom, že by z agentury mohla odejít nebo být odejita řada pracovníků a bez nich agentura bude jen těžko fungovat. Je totiž velmi složité zajistit určitou rovnováhu mezi státem, agenturou a obcemi s problémy. „Noví lidé, kteří tam přijdou, jen těžko dokážou naskočit do takhle rozjetého vlaku. A pokud to nebude fungovat, pak by možná pan ministr měl jít před premiéra a vysvětlit mu, proč necitlivými manažerskými zásahy nefungují mechanismy, které byly budovány šest let,“ poznamenal host.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…