Takto to fungovalo pod Okamurou. Vzbouřenec Černoch přišel do ČT se svědectvím o poměrech v Úsvitu

24.02.2015 19:44

Šéf poslaneckého klubu Úsvitu přímé demokracie Tomio Okamury Marek Černoch popsal, jak to v jejich hnutí chodilo. Okamura prý hovořil s prezidentem i s lidmi jemu blízkými. Určitá jednání údajně proběhla s Andrejem Babišem. Jednalo se o tom, jestli Babiš podpoří Okamuru při prezidentské volbě. Pokud ano, pak ho Okamurovo hnutí nemělo kritizovat. Došlo i na stranické peníze.

Takto to fungovalo pod Okamurou. Vzbouřenec Černoch přišel do ČT se svědectvím o poměrech v Úsvitu
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

Poslanec Marek Černoch (Úsvit přímé demokracie) byl hostem úterního Interview ČT24. Popsal, jak to bude dál s hnutím, které se podle některých zpráv rozpadá. "Zvěsti o tom, že se rozpadáme, to není pravda. Poslanecký klub normálně pracuje. My jsme dospělí lidé, kteří spolu mohou spolupracovat,“ zdůraznil host.

Já jsem ctil dohodu, Okamura mluvil s novináři

Razantně odmítl tvrzení šéfa strany Tomio Okamury, že by zradil program, trvá na tom, že dál chce prosazovat přímou demokracii a národní zájmy. "Za posledních 14 dní probíhala mediální přestřelka, o kterou jsme nestáli, protože jsme se dohodli na tom, že se nebudeme vyjadřovat do médií a vyříkáme si to mezi sebou. Já jsem následně na dotazy novinářů odpovídal, že se nebudu vyjadřovat, ale o deset minut později mi volala novinářka a řekla mi, že jí Okamura poskytl rozhovor,“ posteskl si poslanec.

Zákonodárci hnutí ale podle Černocha skutečně dál pracují. On sám prý prostudoval problematiku exekucí a připravil návrhy, které tuto problematiku konečně řeší. Totéž platí o dalších zákonodárcích Úsvitu, ať už jde o problémy v sociální oblasti či školství.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Vzhledem k tomu, jak Úsvit fungoval při budování struktury strany, v polovině krajů prý přišli o všechny příznivce.

Schůzky Tomio Okamury nejen s prezidentem Zemanem a ministrem Babišem

V hnutí se prý řešila i otázka kontaktů Tomio Okamury s prezidentem a jemu blízkými lidmi. "Ve sněmovně fungují tamtamy, takže se dozvídáte, že Tomio Okamura jednal s prezidentem, ale nejen s ním, i se zástupci SPO, panem Nejedlým a podobně,“ ozřejmil Černoch. Okamura mohl jednat také o integraci různých stran, ale bez vědomí členů.

Problém ve straně existoval i se vztahem k Andreji Babišovi. "Teď asi budu trochu fabulovat, ale ono to bylo tak, že za případnou podporu Tomio Okamury v prezidentské kampani od Andreje Babiše ho nebudeme kritizovat a jinak ano. To je ale nesmysl, my chceme být konstruktivním opozičním hnutím," řekl host.

Radikální islám a finance strany

V závěru se Černoch vyjadřoval také k problematice islámských přistěhovalců. Je to problém, který se týká celé EU a tím i celého Česka, protože nemáme v EU hranice. Ale odsuzovat islám jako takový považuje poslanec za nesmyslné, varuje pouze před radikály. Lidé, kteří se sžijí s naší kulturou, rozhodně nelze vnímat jako hrozbu a s její pomocí dělit společnost.

Nakonec došlo i na financování strany. Na účtech je prý dnes k dispozici nula korun, ale Marek Černoch nechce spekulovat o tom, kam se ty peníze poděly. "Ctím presumpci neviny,“ zdůraznil. Kdesi ve vzducuhu by ale mohly být miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…