Táňa Fischerová naříká nad mužem, který chce umřít hlady kvůli Zemanovi. Tak snad si herečka nepřečte tenhle vtípek

15.11.2017 7:07

Až do případné smrti chce dotáhnout svoji hladovku disident a bývalý ministr vnitra Tomáš Hradílek. Je rozčarován z toho, že prezident Miloš Zeman chce obhajovat svou kandidaturu. Ten však ustoupit nehodlá. Na jeho podporu tak vznikl otevřený dopis. Ekonom Pikora oproti tomu začal držet „žrádlovku“.

Táňa Fischerová naříká nad mužem, který chce umřít hlady kvůli Zemanovi. Tak snad si herečka nepřečte tenhle vtípek
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany v Lipníku nad Bečvou v Olomouckém kraji

O otevřeném dopisu na podporu Tomáše Hradílka informuje server Forum24.cz. Jak uvádí Tomáš Hradílek není naivní a ví, že Miloš Zeman svou kandidaturu nestáhne. „Ví, že přesto nemá jinou cestu. Měli bychom pochopit, že ve skutečnosti nejde jenom o Miloše Zemana, ale o nás. Jde o to, kolik ještě vydržíme. Jeho rozhodnutí připomíná rozhodnutí Jana Palacha a Jana Zajíce. I oni apelovali na občanskou  společnost a toužili oživit v ní pozitivní životní síly. Liší se pouze doba a zvolený způsob odchodu,“ poznamenává server s tím, že Tomáše Hradílka nikdo nezastaví. „Na řadě jsme my,“ dodává.  

Anketa

Je dobře, že dle dohody ANO a SPD obsadí Okamurovo hnutí funkci předsedy sněmovního bezpečnostního výboru?

93%
7%
hlasovalo: 14440 lidí

Dopisem, k němuž se svým podpisem může připojit každý, se na hlavu státu, Miloše Zemana, obracejí signatáři Táňa Fischerová a Petr Havlík. 

„Jste ve věku, kdy je možné i důstojné opustit kariéru a věnovat se své duši a svému zdraví. Sledujeme v přímém přenosu, jak Vám ubývá sil a jak se pro Vás výkon funkce stává stále namáhavější. Vyslovil  jste se, že pro prezidenta je důležitá hlava, a ne nohy. Není to pravda. Prezident potřebuje obojí. Především však potřebuje k výkonu své funkce sílu, kterou již nemáte. Kromě toho máme obavy, že ani Vaše hlava Vám už neslouží tak jako dříve. Citujete nepřesně, dáváte do oběhu nepravdy, jste ochotný na veřejnosti stát vedle nejhorších sil v zemi a to nesvědčí o dobrém fungování rozumu,“ poznamenávají signatáři a vyzývají prezidenta k ustoupení a k odpočinku. 

Původní text ZDE

„Umožněte žít statečnému člověku, signatáři Charty 77 Tomáši Hradílkovi , který se celý život snaží žít v pravdě. Tím uzavřete své prezidentské období tím nejlepším možným způsobem a dosáhnete úcty i těch, kteří s Vámi a vašimi činy nesouhlasí,“ píší signatáři. 

Oproti tomu ironii využívá ekonom Vladimír Pikora, manžel Markéty Šichtařové. „Jsem se dočetl, že jeden člověk drží hladovku proti kandidatuře Zemana na Hrad. Jsem se inspiroval, a abych se neopičil, začal jsem držet žrádlovku. Už jsem snědl hrnec polívky a zatím mě to baví, tak doufám, že to Miloš ve strachu o mě hned nepoloží,“ napsal na svůj facebookový profil. 

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček pak v celé věci trvá na svém. Když se na včerejší tiskové konferenci jedna novinářka na kauzu Tomáše Hradílka zeptala, Ovčáček odvětil: „Pan prezident dal prostor panu Hradílkovi v Lipníku nad Bečvou, aby vyjádřil svůj názor. Lidé pana Hradílka vypískali. To je, myslím si, jednoznačná odpověď.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…