Tanečnice u tyče a hospodská pípa. Noviny píší, díky čemu se dostal z vězení exODSák Alexandr Novák

12.05.2015 8:36

Podle serveru lidovky.cz motorkáři osvobodili z vězení odsouzeného bývalého senátora, kmotra a severočeského stínového vládce Alexandra Nováka. Měli to dokázat tím, že půjčili pípu obci Želenice, která poté mohla na pálení čarodějnic poskytnout dětem limonádu zadarmo. Akce podobného charakteru však nejsou podle serveru dohledatelné, jen akce, kde vystupují tanečnice u tyče.

Tanečnice u tyče a hospodská pípa. Noviny píší, díky čemu se dostal z vězení exODSák Alexandr Novák
Foto: repro ČT
Popisek: Bývalý senátor ODS Alexandr Novák

Novák se měl do vězení dostat kvůli přijetí čtyřicetimilionového úplatku, tehdy jako starosta Chomutova. Ve vězení měl strávit dva roky, poté byl propuštěn s podmínkou. „Sdružení Gryphons se sídlem v Mostě nabídlo záruku. Navrhlo, že s odsouzeným bude spolupracovat, což se už v minulosti dělo. „Zákonná podmínka je tedy splněná,“ vysvětloval už dříve Novákovo propuštění soudce Ivan Novák.

„Chtěli bychom odsouzenému pomoci při adaptaci do civilního života a převzít záruky za dovršení jeho nápravy,“ napsalo sdružení Gryphons v žádosti, která byla určená Okresnímu soudu v Chomutově a definovala záruku za Novákovo chování. Sdružení si je prý vědomo, jakého činu se Novák dopustil, ale věří, že budou schopni ho při pobytu na svobodě napravit.

Celý text zde

Předseda sdružení Jan Zálešák uvedl, že s Novákem mohou pořádat různé akce pro občany. „Činnost sdružení a spolupráce s panem Novákem se týká nejen společných výletů, ale jedná se i o rodinné akce a pořádání akcí pro občany, kde pan Novák má možnost zajistit i historická vozidla. Spolupráce je plánovaná v širší oblasti,“ prohlásil Zálešák s tím, že Novák má se sdružením Gryphons „dlouholeté osobní kontakty“.

Senát podle soudce Ivana Nováka musel při posuzování žádosti zkontrolovat, zda je sdružení Gryphons řádně registrované, zda je trestně bezúhonné a celkovou jeho činnost. Sdružení k žádosti připojilo poděkování obce Želenice za bezplatné zapůjčení pípy, díky které mohla obec při akci pálení čarodějnic poskytnout dětem limonádu zadarmo. Dále poděkování od stejné obce za zapůjčení čtyřkolky a dále poděkování za pomoc při organizaci tradiční neckyády.

Server lidovky.cz si prý chtěl ověřit, zda je obec Želenice opravdu tak vděčná sdružení Gryphons. Po kontaktování starosty obce, ale zjistil, že starostou je výše zmiňovaný předseda sdružení, ten se však nechtěl vůbec na toto téma bavit. „Omlouvám se, ale k této záležitosti se vyjadřovat nebudu. Jsem pracovně vytížen a nemám na to čas ani chuť. Na shledanou,“ řekl prý Zálešák. Server lidovky.cz se pokusil vyhledat alespoň nějaké veřejně akce, o nichž se zmiňovalo sdružení. Prý se mělo jednat o akce v oblasti „ochrany životního prostředí a občanských práv.“ Jenže nic z toho se nepodařilo dohledat, tedy kromě oslavy založení sdružení v mostecké hospodě Záchytka, kde vystupovaly tanečnice u tyče.  

Osvobozený Alexandr Novák prý v lednu požádal o členství v Gryphons. Zálešák v tom nevidí problém, jelikož v něm vidí člověka, který se rád zapojí a bude s nimi konat dobré činy. „Odsouzený by se tak rád zapojil,“ řekl Zálešák a dodal, že „práce s lidmi je mu blízká a rád by svým přičiněním napomáhal v uskutečňování cílů spolku“. 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…