Taxikáři přesunuli svůj protest z Lazarské na magistrálu, jednoho z nich zadrželi policisté

26.02.2018 18:33

Taxikáři blokují pražskou magistrálu u hlavního nádraží. Protest zahájili v Lazarské ulici, odkud přejeli k Nuselskému mostu a následně k nádraží. Problémy jsou v jednom jízdním pruhu i v Legerově. Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana jednoho taxikáře policisté zadrželi kvůli neuposlechnutí výzvy úřední osoby. MHD v centru již jezdí podle jízdních řádů. Taxikáři zahájili protest proti službám typu Uber po poledni na Strahově.

Taxikáři přesunuli svůj protest z Lazarské na magistrálu, jednoho z nich zadrželi policisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Další den protestů pražských taxikářů proti službě Uber. Ze srazu na Strahově vyjeli demonstrovat do ulic města

„V současné době taxikáři blokují pravý jízdní pruh u hlavního nádraží ve směru na Prahu 7. Řešíme rovněž vozidla v Legerově ulici, kde jsou průjezdné tři ze čtyř jízdních pruhů,“ řekl Hulan.

Taxikáři pomalou jízdou blokovali nejdříve Lazarskou a její okolí, kde vznikly kolony aut a tramvají. Odtud se přesunuli na magistrálu, kde v okolí křižovatek s ulicí Boženy Němcové předstírali závady na autech. „V této lokalitě je situace již stabilizována. Nicméně vyzýváme řidiče, aby vzhledem k situaci využili náhradních tras a magistrále se vyhnuli,“ řekl Hulan.

Dopravní podnik (DPP) podle své mluvčí Anety Řehkové problémy s blokovanými tramvajemi v centru města již neregistruje. Spoje takzvaně dojíždějí zpoždění způsobená odpoledním protestem taxikářů.

Policisté předvedli na služebnu jednoho taxikáře. Nedaleko Karlova náměstí odmítl respektovat výzvu policistů, kteří mu přikázali, kam má jet. Ve svém voze se před nimi zamkl. „Nakonec vystoupil a byl předveden na služebnu. Jeho vůz stál v křižovatce a na přechodu, proto byl odtažen. Kompletní zprávu o přestupcích ale zatím nemáme,“ řekl Hulan.

Taxikáři vyjeli dnes kolem 14:15 ze Strahova do centra, kde na protest proti službám typu Uber blokovali dopravu. Na Strahov se dnes vracet nebudou a sejdou se tam znovu ve čtvrtek. Taxikáři požadují konec tzv. alternativní taxislužby. Ve snaze poukázat na nerovné podmínky uspořádali před dvěma týdny tři pomalé jízdy Prahou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…