Ten, který byl odsouzený ve věci korupce, bude něco říkat? ODSák Svoboda to schytal od lídra pražské SPD

02.09.2018 14:01

„Můj politický konkurent pan docent Svoboda ve svém vyjádření prohlásil, že jeho strana nebude spolupracovat s extrémistickými subjekty. S tím nelze jinak, než souhlasit, extrémismus nemá v našem hlavním městě co pohledávat," konstatoval pro ParlamentníListy.cz volební lídr SPD v Praze Hynek Beran. Reagoval tak na slova multifunkčního politika ODS Bohuslava Svobodu, který ke svým mnoha současným funkcím hodlá přidat ještě tu primátorskou.

Ten, který byl odsouzený ve věci korupce, bude něco říkat? ODSák Svoboda to schytal od lídra pražské SPD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

Beranova reakce na prohlášení Svobody z ODS přišla naší redakci v neděli a mimo jiné v ní stojí, že: „Nemohu se však ztotožnit s druhou částí jeho výroku, kdy do kategorie extrémistů výslovně řadí i stranu, za kterou kandiduji, a tím pádem i mne jako jejího reprezentanta pro hlavní město Prahu. Od politika, který byl odsouzený ve věci korupce, považuji toto za poměrně velkou troufalost. Panu docentu Svobodovi přeji hodně úspěchů u odvolacího řízení a doporučuji k prostudování náš volební program, jehož jsem spoluautorem. Kdyby v něm snad nalezl některý extrémistický prvek, jsem i k širšímu dialogu, který by to měl být," uzavírá energetik a volební lídr Hynek Beran.

Bohuslav Svoboda vede pražskou kandidátku ODS navzdory mnoha funkcím, které současně zastává. Je mimo jiné poslancem a zastupitelem na magistrátu. A ještě navíc provozuje soukromou lékařskou praxi. Dvojkou kandidátky je potom multifunkční a letitá funkcionářka ODS Alexandra Udženija. Ta má na kandidátce napsáno, že je „místostarostka MČ Praha 2, zastupitelka hl. m. P.".

Co se ODS týká, ta nebude mít s pozicí na magistrátu po podzimních volbách problém. Podle průzkumů agentury Phoenix se pohybuje stabilně kolem patnácti procent. Horší postavení má v současnosti SPD, která osciluje na hranici zvolitelnosti na pražský magistrát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…