Ten, který na Slovensku "bojuje nejen proti zvýhodňování cikánských parazitů", dorazí do Prahy

06.08.2015 13:18

Tuto sobotu se uskuteční v Praze dlouho avizovaný protest proti imigrační politice vlády. Akci podporují nejen některé české politické strany a občanská sdružení, ale také zahraniční.

Ten, který na Slovensku "bojuje nejen proti zvýhodňování cikánských parazitů", dorazí do Prahy
Foto: ČT24
Popisek: Marián Kotleba

Ze Slovenska přijedou akci podpořit například župan Banskobystrického kraje Marian Kotleba a zástupce slovenské Akční skupiny Vzdor Marian Magát. Přítomen bude i generální sekretář celoevropské národní strany Aliance pro mír a svobodu (APF) Jens Pühse.

O detailech akce ParlamentníListy.cz informoval výkonný místopředseda DSSS Jiří Štěpánek. „Pan Kotleba přijede na pozvání předsedy DSSS Tomáše Vandase. Rovněž na akci bude i zástupce německé NPD a generální sekretář evropské národní strany Aliance pro mír a svobodu (APF), jejímž je DSSS členem. No a asi není nezajímavá informace, že na akci vystoupí i zástupce Národních socialistů - LEV 21, tedy strana bývalého premiéra Paroubka," řekl naší redakci Štěpánek.

Kotleba u našich východních sousedů proslul hned několika střety se zákonem. Jak informuje Wikipedie: „Při volební kampani na banskobystrického župana uveřejnil Marian Kotleba ve svém letáku, že „odstraní nespravedlivé zvýhodňování nejen cikánských parazitů.“ Za toto prohlášení na něj byla prokurátorem podána obžaloba za přečin „hanobení národa, rasy a přesvědčení“. Stíhání však bylo zastaveno Městským soudem v Banské Bystrici, podle něhož „obžaloba je neodůvodněná a ve spisu nejsou důkazy, které by prokazovaly spáchání uvedeného skutku“. Po odvolání prokuratury byl rozsudek potvrzen odvolacím senátem Krajského soudu v Banské Bystrici."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…