Ten odpudivý rasista nám nesmí přes hranice. V Británii podepisují petici proti Donaldu Trumpovi

09.12.2015 20:14

Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump přišel s myšlenkou, že je třeba zakázat vstup muslimům na půdu USA. Někteří voliči Trumpa to nepochybně oceňují jako dobrý nápad. Líbilo by se to možná i mnohým občanům kontinentální Evropy, ale ve Velké Británii se proti tomuto nápadu zvedla vlna odporu. Na serveru britského parlamentu vznikla petice požadující zákaz vstupu Trumpa do Británie. Podepsalo ji už na 200 tisíc lidí.

Ten odpudivý rasista nám nesmí přes hranice. V Británii podepisují petici proti Donaldu Trumpovi
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

BBC informuje o petici, která díky svému úspěchu vyvolá i jednání v dolní komoře britského zákonodárného sboru. Lidé žádají, aby možný příští prezident USA nesměl vstoupit na půdu Spojeného království, pokud bude dál trvat na tom, že muslimové nesmějí vstoupit do Spojených států. Petici podepsalo už přes 200 tisíc lidí a podle zákona musejí britští poslanci debatovat o každé petici, kterou podepíše alespoň 100 tisíc lidí.

Robert Gordon University v Aberdeenu už Trumpovi za jeho výrok odebrala čestný titul, jenž mu byl udělen v roce 2010 za úspěchy v podnikání. Jeden z maloobchodních řetězců na Blízkém východě stáhl na protest výrobky Trumpova impéria z regálů. Britští labouristé a zelení petici proti Trumpovi podpořili.

Britské zákony umožňují zakázat vstup extremistů na britskou půdu. Mezi těmi, kterým v posledních letech Britové zakázali vstup na své území, najdeme členy Ku-klux-klanu, radikální muslimské duchovní, ale také dva radikální blogery, kteří brojili proti muslimům.

Celý text v nagličtině najdete zde

Britský premiér David Cameron oznámil, že Trump zatím nemá v plánu zavítat do Velké Británie, takže otázka zmiňovaného zákazu je toliko hypotetická. S výrokem Trumpa však premiér rozhodně nesouhlasí.

Stojí za pozornost, že americký Pentagon varoval, že výroky Donalda Trumpa ohrožují bezpečnost v USA a mohou vést k další radikalizaci muslimů a k posílení Islámského státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…