Ten virus je opravdu umělý? Profesor Höschl udeřil. A s Trumpem a dezinfekcí je to jinak

28.04.2020 19:12

Psychiatr Cyril Höschl má za to, že čínský koronavirus mohl vzniknout uměle, kdesi v laboratoři. Zastal se také prezidenta USA Donalda Trumpa, který přišel s nápadem, zda by lidi trpící nemocí covid-19 nebylo dobré léčit dezinfekcí.

Ten virus je opravdu umělý? Profesor Höschl udeřil. A s Trumpem a dezinfekcí je to jinak
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Prof. MUDr. Cyril Höschl, DrSc.

Ředitel Národního ústavu duševního zdraví profesor Cyril Höschl je jedním z 11 lékařů, kteří se podepsali pod otevřený dopis žádající návrat k  normálnímu živou, nebo k tomu, co by se mu co nejvíce podobalo, protože pokud naše země zůstane sevřená karanténními opatřeními, bude trpět nejen naše ekonomika, ale také lidé, kteří mají jiné zdravotní problémy než nemoc covid-19.

Anketa

Je pro vás plk. Robert Šlachta důvěryhodnou osobností?

88%
12%
hlasovalo: 16351 lidí

V rozhovoru pro Český rozhlas Höschl konstatoval, že karanténa připomíná komunistickou normalizaci. Vítá však to, že karanténní opatření se uvolňuje. „To, že se uvolňuje pomalu, to jim nelze vyčítat, protože tady je každý zbrklý krok velice riskantní,“ uvedl Höschl.

Varoval také, že pokud se na podzim dostaví další vlna koronaviru, česká populace nemusí dobře odolat, protože protilátku bude mít jen málo lidí.

Není bez zajímavosti, že proti „Výzvě jedenácti lékařů“ se postavilo 8 imunologů a epidemiologů, kteří varovali veřejnost, že o viru toho víme příliš málo, než abychom mohli doufat, že máme vyhráno. Podle epidemiologů a imunologů vyhráno mít nemusíme – a tedy musíme dál dodržovat mimořádná opatření jako je nošení roušek a sociální rozestupy.

Höschl přesto na výzvě lékařů z Univerzity Kalovy nevidí nic špatného. Zvlášť, když je mezi 11 odborníky také imunoložka.

Po chvíli si hrál na ďáblova advokáta a hájil Trumpův nápad – lidem s koronavirem píchat do žíly dezinfekci typu sava.

„Tady budu trochu advokát ďábla. Já jsem totiž ten inkriminovaný moment, kdy pan prezident Trump vyslovil tu větu o té dezinfekci, slyšel v originále – a obávám se, že ta mediální interpretace je jen projevem takové té kolektivní intelektuálské nenávisti vůči Donaldu Trumpovi. Ani v mých očích není Donald Trump žádný sympaťák, ale přece jenom bychom neměli tu skutečnost úplně pokrucovat,“ žádal Höschl. S tím, že Trump doslova uvedl, že když se podíváte, jak dezinfekce virus hned likviduje, tak se ptal, jestli by něco podobného nešlo vpravit do žíly nemocným lidem. „On řekl ‚něco podobného‘, nevím, že by mluvil o savu, ale ten princip je nejen logický, ale je vlastně i správný,“ podotkl Höschl s důrazem na skutečnost, že chemoterapeutika nebo antibiotika fungují v podstatě na obdobném principu.

Pár slov věnoval také úvahám o tom, zda koronavirus mohl vzniknout uměle. Struktura viru může podle Höschla naznačovat, že může jít o umělý virus, protože se v přírodě nemusí takto zrodit. Jednou z možností prý může být, že tento typ koronaviru byl vyvíjen jako lék na HIV. Pak je tu ale také možnost, že se virus přenesl přirozenou cestou z netopýra na člověka.

Jemu osobně je prý ale jedno, jakého je virus původu; za podstatnější považuje najít cestu, jak se viru bránit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…