Teror, co se teď děje. Profesor Pirk: Očkování. Nechtěl mluvit, ale musel

17.08.2021 10:24

Profesor Jan Pirk, uznávaný kardiochirurg, promluvil na téma očkování. To je teror, co se teď děje, prohlásil.

Teror, co se teď děje. Profesor Pirk: Očkování. Nechtěl mluvit, ale musel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardiochirurg Jan Pirk

Uznávaný kardiochirurg a celým srdcem slávista Jan Pirk je ve svých třiasedmdesáti letech stále plný chuti do života a už si maluje další plány do budoucna. Nový výzkum, další operační zákroky a tak podobně. V rozhovoru pro server Neovlivní.cz byl ochoten povídat si takřka o všem. „Jen prosím ne o covidu,” požádal na rovinu.

Anketa

Považujete afghánskou misi (2001-2021) za úspěch Západu?

1%
98%
hlasovalo: 19280 lidí

Těší se na to, jak znovu povede debaty na školách, v domovech pro seniora i jinde. O své práci, o životě, o etice. Když zavítá na nějakou střední školu, má pocit, že to s českým národem nebude zase tak špatné, protože mladí lidé kladou chytré otázky a zajímá je spousta věcí.

Jenže na koronavirus, přesněji řečeno na nemoc covid-19, stejně dojde a to když Pirk v rozhovoru odpovídal na otázku, zda se nechal očkovat.

„Nechal jsem si píchnout jednu injekci od Johnson & Johnson, protože chci jet s vnoučaty do Chorvatska. Nechtěl jsem být občan druhé kategorie. My jsme to sice prodělali a máme spoustu protilátek, ale musíme mít očkování, když chceme žít. To je teror, co se teď děje, to už není normální. Stejně jako očkování dětí je podle mě úplná hovadina. Je spousta věcí, o kterých by se tady dalo mluvit, ale mě už to nebaví,“ vysvětlil Pirk svůj postoj ke covidu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…