Terorismus, kde je policie? Rozhořčení nad protestem proti Fialovi. Přišlo vysvětlení

01.11.2023 22:22 | Monitoring

Fotka premiéra Petra Fialy s nápisem „WANTED“. Na propalestinské demonstraci ji držela jedna z protestujících. Na puse měla lepenku s nápisem požadujícím osvobození Gazy. Reakce na sociálních sítích na sebe nenechala dlouho čekat. Mnozí uživatelé volali po zásahu Policie ČR. Objevilo se ale i vysvětlení.

Terorismus, kde je policie? Rozhořčení nad protestem proti Fialovi. Přišlo vysvětlení
Foto: Repro: X
Popisek: propalestinská demonstrace

Na dnešním propalestinském shromáždění v Praze byla pořízena fotografie zachycující slečnu držící transparent s fotografií premiéra Petra Fialy s nápisem „wanted“. Účastníci shromáždění ho podle slov na transparentu obviňují ze spoluúčasti na válečných zločinech, hlasování o omezení pomoci lidem v nouzi a podpory genocidy. Slečna držící transparent má mezitím zalepenou pusu s lepenkou s nápisem „Free Gaza“ (osvoboďte Gazu) a na sobě má triko odkazující na jednu z olympijských her v sedmdesátých letech.

„Co myslíte, kterou olympiádu má slečna na tričku? Že to nebude 1972, kde palestinští teroristé zavraždili 12 Izraelců?“ sdílel fotografii na sociální síti X Jakub Backa.

K fotografii se vyjádřil i komentátor Jan Palička a předpověděl nečinnost Policie ČR. „Tady máme zase jednu ukázkovou podporu terorismu, takže očekávám, že PČR se na to opět vysere,“ napsal.

„Proč policie opět tolerovala nenávistné výlevy na dnešní propalestinské demonstraci?“ podivil se i jiný uživatel sociální sítě.

Další z uživatelů ve svém příspěvku Policii ČR označil ve snaze, aby reagovala. „Policie ČR, nechtěli jste tohle hlásit? Teda ne že by se toho nedalo všimnout na místě,“ napsal uživatel.

„Nemusí to nic znamenat, každopádně ta slečna má čepici sociálního družstva Střecha, které provozuje veganský restaurant Střecha. Křemencova 7. Neměla to daleko,“ upozornil český novinář Michal Půr.

K šířící se fotografii se vyjádřil i Filip Hausknecht z hnutí Budoucnost, družstevník v sociálním podniku Střecha a absolvent sociologie a ekonomie na Univerzitě Karlově. Slečna na fotografii je údajně jeho snoubenkou: „Zdravíčko. Je to má snoubenka a mikina je z haloweenského kostýmu, viz fotka. Zabíjení všech civilistů odsoudila ve svém dnešním projevu. Nehledejte zbytečně senzaci.“

„Chvíle, kdy jsem hrdý na svého premiéra,“ komentoval fotografii další z uživatelů.

Jiný uživatel odsoudil antisemitské nálady shromáždění. „To tak prosazuješ levicovou solidaritu, a než se naděješ, soupeříš s náckama o to, kdo je větší antisemitské prase,“ uvedl.

„Jako že tohle spojení mladé levice s radikálním náboženským fanatismem oslavujícím teror ve jménu Alláha, říznuté starým dobrým antisemitismem, je pro mě jeden z největších LOL momentů, co jsem zatím zažil,“ smál se další uživatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …