Textař Horáček cítí za Zemanovým „bonmotem“ vážné ohrožení Sobotky

26.01.2016 17:33

Slova prezidenta Miloše Zemana na adresu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) pobouřila i textaře a hudebního skladatele Michala Horáčka. Ten se na svém facebookovém profilu vyjádřil k Zemanově „bonmotu“, v němž na besedě v Tišnově uvedl na dotaz jedné ze studentek, jakým způsobem lze odstranit Bohuslava Sobotku od moci, to, že v případě demokratickém je to volbami, v případě nedemokratickém kalašnikovem.

Textař Horáček cítí za Zemanovým „bonmotem“ vážné ohrožení Sobotky
Foto: Partie FTV PRIMA
Popisek: Prezident Zeman v Partii televize Prima

„Nejen osudem některých lidí, ale i slov je, že z původně dobrých a pěkných se zvrhnou v něco hodně nepěkného. Třeba kdysi hezký výraz ‚soudruh‘ nebo přinejmenším neutrální ‚protektorát‘. A taky: ‚bonmot‘. Původně prostě ‚dobré slovo‘ se změnilo ve ‚vtipně vyjádřený postřeh‘, ale pak přišel pan ing. Zeman a máme tu ‚krátkou, buranskou urážku‘,“ uvedl Horáček. Podle něj je však tento „bonmot“ s kalašnikovem nejen nevtipný a urážlivý, ale také nebezpečný.

„Je nemálo mentálně skrovněji vybavených a všelijak rozkolísaných lidí a mezi nimi možná i ti, kteří návod, ‚jak se zbavit premiéra‘, vezmou úplně vážně,“ podotkl. A zároveň dodal, že se nediví, že premiér následně v reakci na Zemanova slova uvedl obavy svých dětí. Podle Horáčka nejsou neopodstatněné.

„Jsou různé druhy zábavy a mohou být i pitomé, ale tohle je od prezidenta, který se prohlašuje za ‚hlas národa‘, vážně mizerné. Za sebe říkám, že je mi proti mysli, aby můj národ mluvil takovým hlasem,“ uzavřel Horáček.

Celý příspěvek Michala Horáčka na facebookovém profilu:

Nejen osudem některých lidí, ale i slov, je, že z původně dobrých a pěkných se zvrhnou v něco hodně nepěkného.

Třeba kdysi hezký výraz "soudruh" nebo přinejmenším neutrální "protektorát".

A taky: "bonmot". Původně prostě "dobré slovo" se změnilo ve "vtipně vyjádřený postřeh", ale pak přišel pan ing. Zeman a máme tu "krátkou, buranskou urážku".

Ale nejde jen o to, že zemanovsky pojatý "bonmot" s kalašnikovem je nevtipný a urážlivý. Tohle už je i nebezpečné.
Je nemálo mentálně skrovněji vybavených a všelijak rozkolísaných lidí, a mezi nimi možná i ti, kteří návod "jak se zbavit premiéra" vezmou úplně vážně.
Nedivím se, že pan premiér zmiňuje obavy svých dětí; nejsou neopodstatněné.

Jsou různé druhy zábavy a mohou být i pitomé, ale tohle je od prezidenta, který se prohlašuje za "hlas národa", vážně mizerné. Za sebe říkám, že je mi proti mysli, aby můj národ mluvil takovým hlasem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…