Tiskovku Nečase s Kalouskem ukončily sirény

05.12.2012 12:28

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) vládě na středečním zasedání představil nabídky světových dopravců, kteří projevili zájem o privatizaci Českých aerolinií. Podle premiéra Nečase mají o ČSA zájem dvě společnosti. Kalousek prohlásil, že se do konce ledna čeká nezávislá nabídka, na přelomu března a dubna se zřejmě definitivně rozhodne.

Tiskovku Nečase s Kalouskem ukončily sirény
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Český Aeroholding, který je mateřskou společností ČSA, v listopadu rozeslal výzvu padesátce největších leteckých společností, aby se do konce měsíce vyjádřily, zda se budou o českého národního dopravce ucházet. Ozvaly se dvě. Korean Airlines a Katar Airways.

Kalousek na tiskové konferenci prohlásil, že by se do konce roku mohly stihnout prezentace společnosti ČSA. Do konce ledna 2013 pak očekává nezávaznou nabídku. V dubnu by Kalousek podle svých slov mohl odkráčet do vlády, kde kontrakt nechá odsouhlasit a podepsat. „Tím bude ČSA zcela očištěna a připravena k privatizaci,“ dodal Kalousek.

K prodeji stát nabízí až 96 procent akcií aerolinií, které Aeroholding vlastní. To ale platí pouze pro evropské dopravce. Ostatní aerolinky mohou koupit pouze necelou polovinu akcií, aby bylo zaručeno, že ČSA zůstanou národním dopravcem.

Kromě řešení ČSA premiér Nečas (ODS) řekl, že je příznivcem slučování ministerstev. Dlouho přemýšlel nad vznikem ministerstva hospodářství. Na otázky ohledně dnešního projevu šéfky LIDEM Karolíny Peake ohledně vedení Ministerstva obrany se Nečas vyjádřit odmítl. Prostor pro dotazy novinářů musel být předčasně ukončen, tiskovou konferenci totiž přerušila zkouška sirén.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…