Tloustnoucí Nečas a vrtošivý stařík Klaus. Hotový jarmark marnosti, píše novinář

09.09.2012 17:56

Stávající vládní garnitura České republiky, toť jedno obrovské neštěstí. Kdyby pouze existovala, bylo by ještě relativně dobře. Jenže ona sice postupně chřadne, ale proto také vůčihledně více a více tlačí na pilu, aby ještě urvala, co se z života urvat dát. Trojlístek stran uvadá a Klaus stále tahá za nitky. Hotový jarmark marnosti, popisuje publicista Pavel Kopecký.

Tloustnoucí Nečas a vrtošivý stařík Klaus. Hotový jarmark marnosti, píše novinář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Podle publicisty a politologa Pavla Kopeckého jediné, nač se teď může formální tloustnoucí hlava vlády ještě spoléhat, je paradoxně výhrůžka koncem vlastního kabinetu. Navíc aktuální pravicová trojkoalice už dávno nemá nic moc společného s prvotním trojlístkem ODS, TOP09 a VV.

„Vláda rozpočtové nezodpovědnosti a boje proti nepřátelům korupce se však jakžtakž drží, ač na hliněných nohou. Opřená o berličku kariéristické struktury ministryně Karolíny Peakové, mající „k dispozici“ 100 členů i nulovou podporu veřejnosti,“ píše na svém blogu  na Aktuálně.cz Kopecký.

Vrtošivý stařík Klaus

Bizarním podle autora je, že bývalou nejmenší partaj sněmovny, rozdělenou na dvě ještě menší, nejde zahrnout do dvou názorových množin. Hlasují pak například dle agitky Pražského hradu, jež má patrný vliv i na obě zbytkové, rozvaděné partaje.

Vrtošivý stařík, jak autor nazval Klause, stále tahá s gustem za provázky a nepřestává. „S péčí zkušeného zahrádkaře si hnojí a přihrabuje záhonek k pohradnímu politickému rozkvětu. Vláda se jím současně kácí i podpírá,“ píše autor s tím, že teď skrze své věrné drolí teď sebou samým roku 1991 založenou ODS.

Jarmark marnosti

Teď je však podle Kopeckého nejviditelnějším, provázaným domácím námětem snaha nové koalice zvýšit DPH či prosadit církevní restituce. Autor píše, že zapracovala neviditelná ruka trhu a oba případy se odsouvají.

„Protože nečasovci se jako vzdorovité děti rozhodli proběhnout si znovu kolečko schvalování daně z přidané hodnoty. Vláda, sněmovna, senát, sněmovna…? A to je ještě čeká prezidentovo – snad ne v Chile zcizené – pero. Tomu se říká jarmark marnosti,“ uzavírá problém Kopecký.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: jno

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…