Tluchoř: Za vládní krizi nemůže bin Ládin, natož pak já

18.06.2011 18:49

Bývalý šéf poslanců ODS Petr Tluchoř přišel o post, když byl obviněn, že s Kristýnou Kočí připravoval puč ve Věcech veřejných a chtěl oslabil moc premiéra Nečase. Tluchoř v rozhovoru pro Instinkt mluvil o svém názoru na současnou politickou situaci.

Tluchoř: Za vládní krizi nemůže bin Ládin, natož pak já

Tluchoř vyvrátil domněnku, že by Nečasovi šlo jen o posty. „Jsem přesvědčen, že jsme do vlády vstupovali a že v ní i teď jsme proto, abychom změny prosadili," hájí ODS Tluchoř.

Žádný puč jsem neorganizoval

Bývalý šéf poslanců rovněž popírá, že by organizoval nějakou vnitrostranickou opozici vůči Petru Nečasovi. „Tomu se musím jen smát. V žertu bych řekl, že za vládní krizí nestojí ani Tluchořova klika a ani virtuální bin Ládin. Za krizi vlády mohou jedině vnitřní problémy jedné z koaličních stran," uvádí Tluchoř věci na pravou míru.

Objevují se spekulace, že vliv premiéra Nečase slábne a někdo by se mohl chtít ucházet o jeho post. Ani s tím však Tluchoř nesouhlasí. „Nevěřím na žádné tajemné plány. ODS má svoje stanovy, které jasně říkají, že mandát zvolených funkcionářů jsou dva roky a zároveň v těch stanovách je, že kongres je nejvyšším orgánem strany, který má právo se rozhodnout o čemkoli dalším," dodává Tluchoř a popírá, že by chtěl, aby proti Nečasovi kandidoval pražský primátor Bohuslav Svoboda.

Nejsem Topolánkův člověk

Aby toho nebylo málo, o Tluchořovi se říká, že ve vládě podporuje Topolánkovy zájmy. „Ano, jsem s Mirkem Topolánkem v kontaktu, občas se vídáme. Naše setkávání je po jeho odchodu z čela ODS čistě osobní a soukromé. Že ho zajímá, jaká je situace v ODS, a že mě zajímá jeho pohled, to je pravda, ale daleko častěji se z jeho strany řeč vede o jeho aktuálních aktivitách než o tom, jak on by si představoval, že se mají některé věci v ODS dít. Mně začíná trochu vadit, že se v Česku politika nebo obraz politiky vytváří podle toho, kdo se s kým potkal," brání se Tluchoř nařčení.


Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…