Tluchoř se s Kalouskem o žádných funkcích nebavil, ujišťuje jeho advokát

20.06.2013 13:31

Marek Nespela, advokát zadržovaného exposlance Petra Tluchoře, se ve čtvrtek vyjádřil ke spekulacím o podílu ministra financí Miroslava Kalouska na kauze „uplácení“ poslanců. Podle něj je celá konstrukce lichá.

Tluchoř se s Kalouskem o žádných funkcích nebavil, ujišťuje jeho advokát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Tluchoř

Petr Tluchoř byl minulý čtvrtek zadržen a následně vzat do vazby kvůli přijetí úplatku. To měl učinit, když se spolu s kolegy Markem Šnajdrem a Ivanem Fuksou vzdal poslaneckého mandátu výměnou za posty v radách státních podniků. U Tluchoře byla situace složitější, protože post v dozorčí radě Českých drah nepřijal sám, ale pro „náhradníka“, svého známého Libora Antoše.

Ve čtvrtek na policii vypovídal ministr financí Miroslav Kalousek. Ten měl podle vyšetřovatelů o kauze minimálně vědět, možná se na ní i aktivně podílet. Státní podniky totiž spadají právě pod jeho ministerstvo. Jeho podíl policisté dokazovali i odposlechnutou SMS zadržené Jany Nagyové svému šéfovi Petru Nečasovi.

Advokát Nespela však popřel, že by Tluchoř s Kalouskem někdy tento „obchod“ řešili. „Petr Tluchoř s Miroslavem Kalouskem o žádných postech nikdy nejednal,“ uvedl právník.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

17:00 Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

POHLED IVANA HOFFMANA Generace, která zažila druhou světovou válku, vymřela, a s ní se poroučela i h…