Tlustí, plešatí delegáti ODS... A úžasní Piráti? Výsměch Respektu. A srovnání článků

20.01.2020 10:15

Publicistka Lucie Sulovská se ve svém komentáři na facebookovém profilu zaměřila na komentáře magazínu Respekt k uplynulým kongresům ODS a Pirátů.

Tlustí, plešatí delegáti ODS... A úžasní Piráti? Výsměch Respektu. A srovnání článků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala na 29. kongresu ODS

„Komentáře Respektu ke kongresu Pirátů a kongresu ODS se vyplatí číst zároveň. V podstatě by se to dalo zkrátit do dvou stručných vět (v článku o Pirátech se přímo vyskytuje, v článku ODS je to rozepsáno): Na kongresu Pirátů se sešlo x00 sympatických, přebalujících lidí. Na kongresu ODS se sešlo x00 nesympatických lidí,“ uvedla Sulovská.

Anketa

Sirotky z Řecka nepřijmeme, protože jsou to prý Afghánci ve věku 16 až 18 let. Schvalujete rozhodnutí o NEPŘIJETÍ?

98%
hlasovalo: 21162 lidí

Když komentátor Marek Švehla z Respektu hodnotil minulý týden kongres Pirátů, uvedl, že strana vypadá jako živá plná aktivních lidí zajímajících se o politiku. „Aniž by se stoupenec zdrženlivého slušného tolerantního státu odpovědného k životnímu prostředí a zahraničním partnerům musel toho zájmu děsit,“ uvedl Švehla. 

„Snad i proto se Pirátská strana pod Bartošovým vedením usadila v klidných vodách politického spektra, kde se nestrachuje o další parlamentní existenci, kde se ale stále kouká Babišově ANO z velké vzdálenosti na záda. Zda tohle Pirátům bude stačit, ukáže čas a stranické internetové fórum,“ dodal. 

Tento týden se zaměřil na kongres ODS. „Až se bude jednou s odstupem zkoumat, proč vlastně Andrej Babiš tolik dominoval české politice desátých a možná i dvacátých let, bude tahle otázka patřit k nejvíc vzrušujícím tématům diplomových a vědeckých prací. Silou své osobnosti? Stačí se na Babiše několik minut dívat a poslouchat, abychom si o tom mysleli své. Programem? Takový soupis zbožných přání umí napsat kde kdo. Důvěryhodností? Asi taky ne, když lže jako spousta jiných. Takže proč? Odpověď – jakkoliv částečnou, nedokonalou – můžeme hledat i na právě skončeném kongresu asi nejsebevědomější opoziční strany ODS,“ uvedl Švehla.

„Proč vlastně ti delegáti (delegátky alespoň v záběru kamer ani na pódiu moc patrné nebyly) přijeli? Vědí, že jejich strana uvízla na třinácti procentech podpory a netuší, co s tím? Nevadí jim, že kongres vypadá jako setkání abiturientů, kde se objevují pořád titíž lidé, jen o pět let starší, tlustší a plešatější? U mikrofonu už zase stojí Bendl a zase se děkuje Tošenovskému, opět kandiduje – a s přehledem vyhrává – ten starosta z Líbeznic, taky kdo jiný… Z žen je zde opět duo Černochová – Udženija. Na Prahu 2 to stačí, ale proti Babišovi s jeho PR mašinerií?“ zeptal se dále. 

„Proč by tohle mělo lidi přesvědčit? A pokud má kongres heslo ‚pro zemi, která vítězí‘, nad kým má ta země vítězit? Nad těmi kolem? Nebo nad sebou samou? Nebo snad v srdcích nás, kdo tady žijeme? A jak by tahle záhadná lyrika měla přesvědčit lidi nad 55 let, které si Babiš drtivě podmanil, a bez jejichž podpory v budoucnu nepůjde vyhrávat volby? Tak jak tedy majitele Agrofertu porazit? Místo snahy o jasná sdělení stojí před námi šampioni v hádankách,“ dodal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…