Tmavší pleť, africký vzhled, asi nebyl odtud... Opatrní Němci promluvili, neboť jde o znásilnění

26.07.2017 12:37

V německém Rosenhaimu se horečnatě pátrá po pachateli znásilnění jednadvacetileté ženy, ke kterému došlo před několika málo dny. Už nyní je podle popisu jasné, že nešlo o rodilého Němce. Obdobný případ řeší také v bavorském Gaimersheimu.

Tmavší pleť, africký vzhled, asi nebyl odtud... Opatrní Němci promluvili, neboť jde o znásilnění
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

Jednadvacetiletá oběť znásilnění jela na kole směrem z centra města domů, podél říčního kanálu. Ale v jednom okamžiku k ní zezadu přiskočil neznámý muž a strhl ji k zemi. Přes veškerý její odpor se násilníkovi podařilo odtáhnout ji do více zalesněné části prostoru – a tam ji znásilnil. Když dokonal svůj zbabělý a brutální akt, z místa neprodleně utekl. Žena si naštěstí poměrně dobře zapamatovala jeho podobu a mohla ji popsat policejním vyšetřovatelům.

Pachatel znásilnění byl dle deníku Augsburger Allgemeine střední postavy, měl tmavé krátké vlasy, tmavší pleť a hovořil jen lámanou němčinou. Lze se tedy domnívat, že šlo o muže s přistěhovaleckými kořeny. Policisté se do vyšetřování vrhli se vší vervou a vedle psovodů byli povoláni také potápěči. Všichni společně hledají zbytky DNA, které by usnadnily pátrání po neznámém muži. Jak uvádí místní server Rosenheim24, policie se rovněž spoléhá na informace od svědků.

Anketa

Máte rádi Jarka Nohavicu?

92%
8%
hlasovalo: 6750 lidí

Doposud policie získala poměrně velké množství informací od lidí, kteří se v době znásilnění pohybovali v blízkém okolí. Bohužel ne však tak blízko, aby mohli celé této nešťastné a traumatizující události zabránit. Lokální deník Augsburger Allgemeine zkraje tohoto měsíce informoval o jiném případu znásilnění, který se uskutečnil v bavorském Gaimersheimu. Na cestě domů zde byla ve večerních hodinách znásilněna třiatřicetiletá žena.

Také za tímto znásilněním stojí pachatel s přistěhovaleckými kořeny. Žena popsala, že její trýznitel měl tmavé vlasy i pleť a celkově „africké vzezření“. Ačkoli se bránila všemi silami, nebylo jí to nic platné, muž ji přemohl a zneužil. Po dokonání aktu se žena dokázala dostat domů a následně o všem informovat policii. Ačkoli od znásilnění uplynulo již několik týdnů, policii se zatím nepodařilo pachatele dopadnout.

A to i přesto, že vypsala odměnu ve výši 5000 eur pro osoby, které jí poskytnou očité svědectví. Znásilnění i neschopnost policie dopadnout pachatele velmi znepokojilo obyvatele asi dvanáctitisícového městečka. Každý desátý potom podepsal petici „Za bezpečnější Gaimersheim“, za kterou stojí šestice zdejších obyvatel. Petice mimo jiné zahrnuje konkrétní požadavky na zvýšení bezpečnosti a minulý týden byla předána starostce Andree Mickelové.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…