To aby si rodina vzala půjčku. Praha pohrozila, kolik také může stát kupon na MHD

29.07.2020 14:33

Osm tisíc korun. I tolik by mohl stát roční kupon na MHD. O zvýšení cen se v současné době mezi politiky diskutuje. Píše o tom server Seznam Zprávy.

To aby si rodina vzala půjčku. Praha pohrozila, kolik také může stát kupon na MHD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj, ilustrační foto

Vedení Prahy ve své analýze uvedlo, že kdyby se započítal růst inflace a ujetých kilometrů za posledních dvacet let, roční kupon pro MHD by stál 8422 korun. Analýzu si nechal konkrétně zpracovat tým kolem náměstka pro dopravu Adama Scheinherra (Praha sobě). Politici totiž v současné době přemýšlejí, jak městskou dopravu zdražit. 

Důvodem je zejména to, že v době koronavirové krize poklesl počet lidí, kteří městskou dopravu v Praze využívali. Dopravní podnik tak letos přijde o zhruba 1,7 miliardy korun. 

Roční kupon nyní stojí 3650 korun. Podle Scheinherra je možné, že se tato částka navýší o 365 korun, další zdražení by se pak mohla opakovat i v dalších letech. 

Praha sobě pak hovoří o tom, že by se mohly zdražit i jednorázové jízdenky. „Konkrétní sazbu ještě nemáme,“ uvedl Scheinherr. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…