To chcete Kalouska nebo jak jako? Klára Samková po výstupu Svěráka odsoudila „kavárnu“

12.03.2018 12:17

Advokátka Klára Samková se rozepsala na svém facebookovém profilu, co jí vadí na „kavárně“. Jak uvádí, je možné se lišit v názorech, ale vadí jí očividná a absolutní neschopnost nabídnutí jakékoliv alternativy.

To chcete Kalouska nebo jak jako? Klára Samková po výstupu Svěráka odsoudila „kavárnu“
Foto: archiv
Popisek: Klára Samková

„Nepředkládá se žádné nové řešení... Stačí zvolání ‚Dosť bolo (Zemana, Fica ... Babiše; s trestně stíhaným –- nikdy)‘. Vpravdě nedemokraticky (= nelidově; demos = lid, který tito hlasové nerespektují) nejsou ochotni přijmout porážku, uznat, že jsou se svým názorem v menšině – a s tou většinou je nutno se dohodnout na modu vivendi. Takže: sami se označují za ‚demokratické‘ strany, ale opak je pravda: snaží se volební většině diktovat. A protože ovládají informační média, je těch hlasů všude plno, projevují se stále agresivněji,“ zmínila Samková.

Následně si všímá slov režiséra Jana Svěráka, jež pronesl během předávání Českých lvů. „Nejde jen o to, že tyto ‚hlasy‘ odmítají jakoukoliv kritiku, debatu o věci. Situaci na Slovensku rozpoutala ‚po mečiarovském způsobu‘ zneužitá vražda, ale stejné je to zde. Jen u nás se zatím k vyvolání demonstrací nevraždí. Nám – českým holubičím povahám – stačí pro vyvolání ‚lidových demonstrací‘ zvolení Ondráčka do čela komise pro kontrolu GIBS (ano, to je opravdu odporná storka, ale zavinili ji ti, co nyní protestují – kdyby neodešli z jednání Poslanecké sněmovny, tak by zvolen vůbec nebyl), případně intronizování Zemana,“ zmínila Samková a dodala, že co se státem dál, to nikdo neříká. 

Anketa

Babiš navrhl udělit důchodcům a studentům 75% slevu na jízdné ve vlaku a autobusu. Podporujete to?

hlasovalo: 10734 lidí

„Emigranti z Kuby už od 60. let sedí v Miami na pozadí a mají sepsané kompletně všechny zákony, k jejichž přijetí má dojít, jakmile padne Castrův režim. Ústavou počínaje. Svého času jsem poskytla takové soukromé slyšeníčko jistým osobám z jižní Koreje, které přišly s tím, že se jim moc nelíbí, jak bylo východní Německo v zásadě anektováno po pádu železné opony západním Německem a zda bych neměla nějaké poznámky k tomu, jak to v případě znovusjednocení Korejí udělat jinak a lépe. Pár poznámeček jsem měla – jen upozorňuji, že k této události již došlo před bratru dvanácti lety...“ popsala Samková, jež podobný scénář zažila i na konferenci o rekonstrukci Kobane.

„Všichni tito lidé věděli, že nestačí rozvrátit nevyhovující (tedy jak komu a jak co) režim, ale že je potřeba mít náhradu. To ovšem není v našich zemích zvykem. Na tuto ‚nepřípravu‘ praktických kroků ‚dojel‘ i Václav Havel a chartisti, kteří sice měli v zásadě pravdu, ale jak ji přivést k reálnému životu, o tom neměli ani páru... Tak se toho ‚uvádění v život‘ iniciativně chopila omladina okolo D. Třísky, Rychetského a Klause (Zemana můžeme v klidu přidat) a jak to dopadlo, to tedy všichni vidíme...“ podotkla Samková, jež se závěrem kavárny zeptala, jak si nový režim, který by měl nastat po svržení toho stávajícího, představuje. „Kalousek for premier anebo jak jako?“ zeptala se závěrem.

Celý příspěvek Kláry Samkové:

CO MI VADÍ NA "KAVÁRNĚ"

Můžeme se lišit v názorech, ba dokonce s můžeme kvůli svým názorům i nesnášet. Tak to bylo od věků a bude to tak i nadále. Co mi ale skutečně vadí, je očividná a absolutní neschopnost nabídnutí jakékoliv - jak se říká smysluplné alternativy.
Nepředkládá se žádné nové řešení ... Stačí zvolání "Dost bolo (Zemana, Fica ... Babiše; s trestně stíhaným - nikdy)". Vpravdě nedemokraticky (= nelidově; demos = lid, který tito hlasové nerespektují) nejsou ochotni přijmout porážku, uznat, že jsou se svým názorem v menšině - a s tou většinou je nutno se dohodnout na modu vivendi. Takže: sami se označují za "demokratické" strany, ale opak je pravda: snaží se volební většině diktovat. A protože ovládají informační media, je těch hlasů všude plno, projevují se stále agresivněji. 
"Ruce pryč od ČT", prohlásil během předávání Českých lvů režisér Svěrák. Nejde jen o to, že že tyto "hlasy" odmítají jakoukoliv kritiku, debatu o věci. Situaci na Slovensku rozpoutala "po mečiarovském způsobu" zneužitá vražda, ale stejné je to zde. Jen u nás se zatím k vyvolání demonstrací nevraždí. Nám - českým holubičím povahám - stačí pro vyvolání "lidových demonstrací", zvolení Ondráčka do komise pro GIBS (ano, to je opravdu odporná storka, ale zavinili ji ti, co nyní protestují - kdyby neodešli z jednání Poslanecké sněmovny, tak by zvolen vůbec nebyl), případně intronizováním Zemana.

Co se státem ale dál, to neříká nikdo.

Dám takový příklad: emigranti z Kuby už od 60. let sedí v Miami na pozadí a mají sepsané kompletně všechny zákony, k jejichž přijetí má dojít, jakmile padne Castrův režim. Ústavou počínaje. Svého času jsem poskytla takové soukromé slyšeníčko jistým osobám z jižní Koreje, kteří přišli s tím, že se jim moc nelíbí, jak bylo východní Německo v zásadě anektováno po pádu železné opony západním Německem a zda bych neměla nějaké poznámky k tomu, jak to v případě znovusjednocení Koreí udělat jinak a lépe. Pár poznámeček jsem měla - jen upozorňuji, že k této události již došlo před bratru dvanácti lety.... Velmi obdobný scénář jsme zažil na konferenci o rekonstrukci Kobane. Všichni tito lidé věděli, že nestačí rozvrátit nevyhovující (tedy jak komu a jak co) režim, ale že je potřeba mít náhradu. To ovšem není v našich zemích zvykem. Na tuto "nepřípravu" praktických kroků "dojel" i Václav Havel a chartisti, kteří sice měli v zásadě pravdu, ale jak ji přivést k reálnému životu, o tom neměli ani páru.... Tak se toho "uvádění v život" iniciativně chopila omladina okolo D. Třísky, Rychetského a Klause (Zemana můžeme v klidu přidat) a jak to dopadlo, to tedy všichni vidíme.... 
Takže se naprosto seriozně ptám kavárny
JAK SI TEN NOVÝ REŽIM, KTERÝ BY MĚL NASTAT PO SVRŽENÍ TOHO STÁVAJÍCÍHO, PŘEDSTAVUJETE??
Kalousek for premier anebo jak jako?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…