To je krása! psal Respekt o Pirátech. A strhl se výsměch. A nejen to

13.01.2020 7:21

Časopis Respekt popsal, jak probíhal sjezd Pirátů v hale Gong. Glosátorovi Janu Paluskovi (ODS) se z tohoto popisu udělalo špatně. Chtěl vědět, jestli bude takhle napříště vypadat objektivní žurnalistika. Ozval se také člen SPD Jan Čížek a europoslanec Jan Zahradil (ODS). Ten konstatoval, že v Respektu zřejmě objevili své nové hrdiny, kterým teď budou pomáhat, a zkusil se zamyslet nad tím, jak bude tento časopis psát o sjezdu ODS.

To je krása! psal Respekt o Pirátech. A strhl se výsměch. A nejen to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Glosátor veřejného dění Honza Paluska kroutil hlavou nad tím, jak časopis Respekt informoval o víkendovém ostravském sjezdu Pirátů. Jasně dal najevo, že z přístupu Respektu k Pirátům je mu špatně.

Anketa

Má Milion chvilek zveřejnit, jaký plat od něj pobírá Mikuláš Minář?

99%
1%
hlasovalo: 15157 lidí

Jestli je pirátský sjezd nějaký, pak především normální. Sedm stovek většinou sympatických, neformálně oblečených a nejen mladých lidí se sešlo v Ostravě a volilo si nové vedení strany. Debata, která tomu předcházela, byla vedena srozumitelnými a věcnými slovy. Je to zkrátka pracovní schůzka – kde se myslí třeba i na to, že někteří členové mají malé děti, které zrovna nemají kam odložit, a tak tu jsou,“ stálo v časopise k popisu sjezdu v ostravské hale Gong.

Honza Paluska se neudržel. „Respekt is the new Pirátské listy, nebo je tohle ukázka nějaké nové formy ‚objektivní žurnalistiky‘?“ položil si otázku a přidal obrázek obličeje, který jasně vyjadřoval, co si myslí.

Komentář k textu časopisu Respekt

Člen hnutí Svoboda a přímá demokracie Jan Čížek zašel ještě dál.

„Jsou i tací, kteří o mně říkají, že jsem si zasedl na Piráty. No, já si nemůžu pomoci, ale tohle už jsme přece kdysi četli. Rudé Právo 1988 informuje o sjezdu SSM ze Sjezdového paláce. Podobnost čistě náhodná. Já už tyhle svazáky a jejich novinářské přisluhovače nikdy nechci! Jak to máte vy?“ zeptal se.

Komentář k textu časopisu Respekt

Navrch přidal jednu poznámku. „Víte, jaký je rozdíl mezi Piráty a SPD? Žádný. Svoboda a přímá demokracie má svůj program v názvu a Piráti taky!“

Komentář k textu časopisu Respekt

Europoslanec Zahradil v diskusi pod Paluskovým příspěvkem konstatoval, že v Respektu našli nové hrdiny, kterým teď zřejmě budou pomáhat. A konstatoval, že si dokáže představit, jak se v tomto časopise bude psát o sjezdu ODS, který proběhne v sobotu 18. ledna v Praze.                                                                                                                

„Jestli je kongres ODS nějaký, pak především nepodstatný. Pět stovek většinou nesympatických, formálně oblečených a již nemladých lidí se sešlo v Praze a volilo si staronové vedení strany. (...) Ve slovníku některých delegátů nechyběl jakýsi zastydlý nacionální konzervatismus, svědčící o tom, že strana stále nepochopila soudobé integrační trendy a ustrnula v minulosti.“ odhadoval Zahradil, co si za pár dní přečte.

Komentář k textu časopisu Respekt

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…